Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys grietinės ir pomidorų padaže
Ešeriai grietinės ir pomidorų padaže - skanus ir sveikas karštas patiekalas. Puikiai tinka pietums ar vakarienei. Ešerį papildykite daržovėmis su jums patinkančiu garnyru. Patiekalui ruošti geriausia imti jau išvalytą filė, taip gaminimo procesas bus lengvesnis ir neužims daug laiko. Ešerys yra labai sveikas, jame yra vitaminų, mineralų ir omega-3 riebalų rūgščių, taip pat taurino, kuris teigiamai veikia regos ir nervų sistemą.
Žingsnis 1
Svogūną, morką ir pomidorą supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Išvalytą ešerių filė supjaustykite nedideliais 1 cm dydžio gabalėliais.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Supilkite į keptuvę svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Sudėkite morkas ir kepkite dar 3 minutes. Tada sudėkite pomidorus, išmaišykite ir kepkite kartu dar 3 minutes.
Žingsnis 4
Daržoves paskleiskite prie keptuvės kraštų, o ešerių gabalėlius sudėkite į vidurį. Žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Kepkite ešerių gabalėlius 5 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 5
Į keptuvę įpilkite šaukštą grietinės ir pomidorų pastos. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Supilkite į keptuvę 100 ml vandens, išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies 5-10 minučių. Padažas turėtų šiek tiek išgaruoti ir visi ingredientai turėtų būti visiškai išvirę. Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 7
Ešerius su daržovėmis sudėkite į lėkštę ir papuoškite smulkintais žalumynais. Gero apetito!
Kategorijos