Ešerys, keptas aštriame marinate pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys, keptas aštriame marinate

Aštriame marinate keptas ešerys - skanus ir paprastas patiekalas vakarienei su šeima ar svečiais. Marinatas paruošiamas labai greitai ir patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo. Ešerių mėsa yra balta ir praktiškai neturi kaulų, todėl išsiskiria iš kitų žuvų. Neįmanoma neįsimylėti šios žuvies skonio! Į patiekalą galite įdėti bet kokių kitų prieskonių pagal savo skonį ir paruošti mėgstamą garnyrą, pavyzdžiui, ryžius, kvinoją arba keptas jaunas bulves.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys, keptas aštriame marinate Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Tinkamo dydžio inde sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, džiovintus česnakus ir imbierą bei maltus baltuosius pipirus.

Žingsnis 2

Ešerys, keptas aštriame marinate Žingsnis 2
Nuplautą ešerių filė gausiai užpilkite marinatu ir palikite mirkti 10 minučių.

Žingsnis 3

Ešerys, keptas aštriame marinate Žingsnis 3
Marinuotą ešerių filė sudėkite į tinkamo dydžio kepimo indą.

Žingsnis 4

Ešerys, keptas aštriame marinate Žingsnis 4
Dėkite ešerius į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.

Žingsnis 5

Ešerys, keptas aštriame marinate Žingsnis 5
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite salotų lapais. Pagal skonį galite apšlakstyti citrinos sultimis. Patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos