Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys, keptas aštriame marinate
Aštriame marinate keptas ešerys - skanus ir paprastas patiekalas vakarienei su šeima ar svečiais. Marinatas paruošiamas labai greitai ir patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo. Ešerių mėsa yra balta ir praktiškai neturi kaulų, todėl išsiskiria iš kitų žuvų. Neįmanoma neįsimylėti šios žuvies skonio! Į patiekalą galite įdėti bet kokių kitų prieskonių pagal savo skonį ir paruošti mėgstamą garnyrą, pavyzdžiui, ryžius, kvinoją arba keptas jaunas bulves.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Tinkamo dydžio inde sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, džiovintus česnakus ir imbierą bei maltus baltuosius pipirus.
Žingsnis 2
Nuplautą ešerių filė gausiai užpilkite marinatu ir palikite mirkti 10 minučių.
Žingsnis 3
Marinuotą ešerių filė sudėkite į tinkamo dydžio kepimo indą.
Žingsnis 4
Dėkite ešerius į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.
Žingsnis 5
Paruoštą žuvį sudėkite į lėkštę ir papuoškite salotų lapais. Pagal skonį galite apšlakstyti citrinos sultimis. Patiekite.
Kategorijos