Publikavimo data: 2024-09-16
Ešerys, keptas su bruknių padažu
Yra šimtai jūros ešerių receptų. Ši jūros žuvis turi daugybę privalumų, dėl kurių ją pamėgo viso pasaulio virėjai. Ešerių mėsa yra švelni, sultinga ir be kaulų. Tokią žuvį gaminti lengva ir kaskart galima naudoti vis naują receptą. Jūros ešerius galima kepti, skrudinti arba virti. Bet kuriuo pavidalu ši žuvis bus skani ir naudinga. Ešerių mėsos skonis puikiai dera su įvairiomis žolelėmis ir padažais. Išbandykite ekscentrišką receptą su bruknių padažu. Saldžiarūgštis bruknių padažo skonis su aštriu garstyčių ir imbiero prieskoniu suteiks patiekalui iš dėmėtojo jūros ešerio rafinuotumo. Šis receptas vertas būti ant jūsų šventinio stalo.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite stiklinę vandens ir suberkite džiovintas spanguoles. Suberkite garstyčių miltelius, cukrų, įmeskite porą širdies žvaigždučių ir smulkiai supjaustytą imbiero šaknį. Užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 10 minučių. Padažą suplakite panardinamuoju trintuvu tiesiai į puodą ir dar kelias minutes pavirkite ant mažos ugnies. Paragaukite padažo pagal skonį. Jis turėtų pasirodyti rūgštus, šiek tiek saldus ir šiek tiek deginantis. Jei saldumo nepakanka, įberkite šiek tiek daugiau cukraus.
Žingsnis 2
Įjunkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Uždenkite kepimo indą folijos lakštu. Įtrinkite ešerių skerdeną druska ir augaliniu aliejumi. Į pilvą įberkite kelis žirnelius pipirų. Ant žuvies uždėkite kelias raudonėlio šakeles. Šonuose išdėliokite vyšninius pomidorus. Kepkite trisdešimt minučių.
Žingsnis 3
Į lėkštę supilkite šiek tiek bruknių padažo ir išdėliokite keptus ešerius su pomidorais. Pabarstykite rupia jūros druska. Paruošta!
Kategorijos