Publikavimo data: 2024-09-17
Ešerys, keptas su bruknių padažu ir skrudintais apelsinais
Ešerys - delikatesinė žuvis, kurią lengvai paruošti gali net pradedantysis virėjas. Ešerių mėsa beveik neturi kaulų. Paruošta mėsa yra gana sultinga ir minkšta, kad ir kokį gaminimo būdą pasirinktumėte. Europos šalyse jūros ešeriai dažnai ruošiami su įvairiausiais padažais, pavyzdžiui, bruknių padažu. Jo saldžiarūgštis skonis su pikantiškomis garstyčių ir imbiero natomis iš įprastos keptos žuvies padarys išskirtinį patiekalą. Spalvos ir ekscentriškumo suteikia kepintas apelsinas. Citrusiniai eteriniai aliejai puikiai dera su žuvies delikatesais.
Žingsnis 1
Puode užpilkite spanguoles vandeniu ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir sudėkite garstyčias, smulkiai supjaustytą imbierą ir porą širdies žvaigždučių. Virkite 10-12 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Į bruknių padažą įberkite šiek tiek druskos ir cukranendrių cukraus. Paragaukite ir pagal savo skonį sureguliuokite padažo saldumą ir rūgštumą. Jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau cukraus. Padažą suplakite panardinamuoju maišytuvu. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Supjaustykite ešerius kepsniais, įtrinkite juos jūros druska ir pipirais. Kepimo indą išklokite folija, sudėkite kepsnius, ant viršaus uždėkite čiobrelių šakelių ir 30 min. kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 4
Apelsiną supjaustykite apskritimais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę ir supilkite į ją augalinį aliejų. Sudėkite apelsiną ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
Žingsnis 6
Ant plokščios lėkštės sudėkite keptus apelsinus, o ant jų - su čiobreliais iškeptus ešerių kepsnius. Lėkštės šonus apliekite bruknių padažu. Patiekite skanėstą į stalą. Gero apetito!
Kategorijos