Publikavimo data: 2025-08-20
Ešerys, keptas su daržovėmis ir pesto padažu
Su daržovėmis ir pesto padažu keptas ešerys - itin skanus patiekalas. Pesto padažo, daržovių ir švelnios ešerių mėsos derinys gaunasi labai sultingas ir minkštas. Ešerys paruošiamas paprastai ir greitai, o pridėjus prieskonių jis bus aštrus ir kvapnus. Ešerys yra sveika, mažai kaloringa žuvis, turinti daug baltymų, o dėl kepimo ji išsaugo naudingąsias savybes. Taip pat galite paruošti bet kokį pasirinktą garnyrą ir patiekti jį vakarienei su šeima arba svečiams.
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 2
Tinkamo dydžio kepimo indą išklokite folija. Supjaustykite citriną ir pomidorą griežinėliais. Citriną sudėkite ant formos dugno, o papriką ir pomidorą - aplink kraštus. Daržoves pabarstykite žuvies prieskoniais pagal savo skonį.
Žingsnis 3
Ant daržovių sudėkite ešerius ir pabarstykite žuvies prieskoniais.
Žingsnis 4
Apšlakstykite ešerius pesto padažu ir ant viršaus išdėliokite kedro riešutus.
Žingsnis 5
Kepkite ešerius 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepusį ešerį su daržovėmis ir pesto padažu sudėkite į lėkštę. Gero apetito!
Kategorijos