Ešerys, keptas su pesto padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Ešerys, keptas su pesto padažu

Su pesto padažu keptas ešerys - itin skanus patiekalas. Pesto padažo ir švelnios ešerių mėsos derinys gaunasi labai sultingas ir minkštas. Ešerys paruošiamas paprastai ir greitai, o pridėjus prieskonių jis bus aštrus ir kvapnus. Ešerys yra sveika, mažai kaloringa žuvis, turinti daug baltymų, o dėl kepimo ji išsaugo naudingąsias savybes. Taip pat galite paruošti bet kokį pasirinktą garnyrą ir patiekti jį vakarienei su šeima arba svečiams.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
172 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Ešerys, keptas su pesto padažu Žingsnis 1
Perpjaukite ešerių filė į 2 didelius gabalus.

Žingsnis 2

Ešerys, keptas su pesto padažu Žingsnis 2
Pabarstykite ešerių filė druska ir maltais baltaisiais pipirais pagal skonį.

Žingsnis 3

Ešerys, keptas su pesto padažu Žingsnis 3
Tinkamo dydžio kepimo indą išklokite kepimo pergamentu. Sudėkite ešerių filė, ant viršaus užlašinkite pesto padažo ir sudėkite citrinos griežinėlius.

Žingsnis 4

Ešerys, keptas su pesto padažu Žingsnis 4
Kepkite ešerius 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Žingsnis 5

Ešerys, keptas su pesto padažu Žingsnis 5
Iškeptus ešerius su pesto padažu sudėkite į lėkštę. Pagal skonį papuoškite krapais ir kedro riešutais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos