Publikavimo data: 2025-08-18
Ešerys, keptas su pesto padažu
Su pesto padažu keptas ešerys - itin skanus patiekalas. Pesto padažo ir švelnios ešerių mėsos derinys gaunasi labai sultingas ir minkštas. Ešerys paruošiamas paprastai ir greitai, o pridėjus prieskonių jis bus aštrus ir kvapnus. Ešerys yra sveika, mažai kaloringa žuvis, turinti daug baltymų, o dėl kepimo ji išsaugo naudingąsias savybes. Taip pat galite paruošti bet kokį pasirinktą garnyrą ir patiekti jį vakarienei su šeima arba svečiams.
Žingsnis 1
Perpjaukite ešerių filė į 2 didelius gabalus.
Žingsnis 2
Pabarstykite ešerių filė druska ir maltais baltaisiais pipirais pagal skonį.
Žingsnis 3
Tinkamo dydžio kepimo indą išklokite kepimo pergamentu. Sudėkite ešerių filė, ant viršaus užlašinkite pesto padažo ir sudėkite citrinos griežinėlius.
Žingsnis 4
Kepkite ešerius 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Žingsnis 5
Iškeptus ešerius su pesto padažu sudėkite į lėkštę. Pagal skonį papuoškite krapais ir kedro riešutais. Gero apetito!
Kategorijos