Ešerys, keptas su vyšniniais pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys, keptas su vyšniniais pomidorais

Iš daugelio žuvies gaminimo būdų geriausi virėjai renkasi kepimą. Taip yra todėl, kad šis kepimo būdas išsaugo didžiąją dalį maiste esančių naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje visada išlieka nepakeičiamųjų aminorūgščių, o daržovės nepraranda skaidulų ir vitaminų! Pagal šį receptą jūros ešerys kepamas su vyšniniais pomidorais ir porų žiedais. Patiekalą papuoškite šviežio rozmarino šakele. Tai dar labiau išryškins žuvies skonį, o patiekalas atrodys dar apetitiškiau!
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
88 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.07/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys, keptas su vyšniniais pomidorais Žingsnis 1
Paimkite švarią pjaustymo lentą ir supjaustykite ant jos daržoves. Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais, o porus - žiedais.

Žingsnis 2

Ešerys, keptas su vyšniniais pomidorais Žingsnis 2
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite ešerių filė. Žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Žingsnis 3

Ešerys, keptas su vyšniniais pomidorais Žingsnis 3
Į formą sudėkite vyšninių pomidorų puseles ir porų žiedus. Ant jūros ešerių filė uždėkite kelias rozmarino šakeles. Daržoves pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 4

Ešerys, keptas su vyšniniais pomidorais Žingsnis 4
Kepkite patiekalą orkaitėje 30 minučių 180 C temperatūroje. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite patiekalą iš formos. Palikite formą 5 minutes kambario temperatūroje. Padėkite patiekalą į lėkštę ir patiekite. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos