Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys, keptas su vyšniniais pomidorais
Iš daugelio žuvies gaminimo būdų geriausi virėjai renkasi kepimą. Taip yra todėl, kad šis kepimo būdas išsaugo didžiąją dalį maiste esančių naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje visada išlieka nepakeičiamųjų aminorūgščių, o daržovės nepraranda skaidulų ir vitaminų! Pagal šį receptą jūros ešerys kepamas su vyšniniais pomidorais ir porų žiedais. Patiekalą papuoškite šviežio rozmarino šakele. Tai dar labiau išryškins žuvies skonį, o patiekalas atrodys dar apetitiškiau!
Žingsnis 1
Paimkite švarią pjaustymo lentą ir supjaustykite ant jos daržoves. Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais, o porus - žiedais.
Žingsnis 2
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite ešerių filė. Žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 3
Į formą sudėkite vyšninių pomidorų puseles ir porų žiedus. Ant jūros ešerių filė uždėkite kelias rozmarino šakeles. Daržoves pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Kepkite patiekalą orkaitėje 30 minučių 180 C temperatūroje. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite patiekalą iš formos. Palikite formą 5 minutes kambario temperatūroje. Padėkite patiekalą į lėkštę ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos