Iš daugelio žuvies gaminimo būdų geriausi virėjai renkasi kepimą. Taip yra todėl, kad šis kepimo būdas išsaugo didžiąją dalį maiste esančių naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje visada išlieka nepakeičiamųjų aminorūgščių, o daržovės nepraranda skaidulų ir vitaminų! Pagal šį receptą jūros ešerys kepamas su vyšniniais pomidorais ir porų žiedais. Patiekalą papuoškite šviežio rozmarino šakele. Tai dar labiau išryškins žuvies skonį, o patiekalas atrodys dar apetitiškiau!
Žingsnis 1
Paimkite švarią pjaustymo lentą ir supjaustykite ant jos daržoves. Pomidorus supjaustykite pusžiedžiais, o porus - žiedais.
Žingsnis 2
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite ešerių filė. Žuvį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Žingsnis 3
Į formą sudėkite vyšninių pomidorų puseles ir porų žiedus. Ant jūros ešerių filė uždėkite kelias rozmarino šakeles. Daržoves pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Kepkite patiekalą orkaitėje 30 minučių 180 C temperatūroje. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite patiekalą iš formos. Palikite formą 5 minutes kambario temperatūroje. Padėkite patiekalą į lėkštę ir patiekite. Paruošta!