Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys, keptas tešloje su padažu
Ešerys yra labai sveika jūros žuvis, kurią reguliariai valgant pagerėja smegenų ir kitų vidaus organų veikla. Šio patiekalo receptas tinka ir šventinėms, ir sėmeninėms vaišėms. Toks karštas patiekalas turėtų būti kiekvienos šeimininkės arsenale. Švelni ir sultinga ešerių mėsa traškioje tešloje tinka prie bulvių arba ryžių garnyro. Aštrus padažas suteiks patiekalui sodraus skonio.
Žingsnis 1
Žuvį gerai nuplaukite ir nusausinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Žuvį pirmiausia panardinkite į pieną, tada apvoliokite miltuose.
Žingsnis 4
Ant ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, apkepkite žuvį iš abiejų pusių.
Žingsnis 5
Išimkite žuvį iš keptuvės ir padėkite ant servetėlės. Taip nusausinsite aliejaus perteklių. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir sudėkite sviestą.
Žingsnis 6
Pakepinkite svogūną, suberkite prieskonines žoleles, švelniai pakepinkite ir supilkite sojų padažą. Dar šiek tiek pakaitinkite ir užpilkite ant žuvies.
Kategorijos