Ešerys, keptas tešloje su padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys, keptas tešloje su padažu

Ešerys yra labai sveika jūros žuvis, kurią reguliariai valgant pagerėja smegenų ir kitų vidaus organų veikla. Šio patiekalo receptas tinka ir šventinėms, ir sėmeninėms vaišėms. Toks karštas patiekalas turėtų būti kiekvienos šeimininkės arsenale. Švelni ir sultinga ešerių mėsa traškioje tešloje tinka prie bulvių arba ryžių garnyro. Aštrus padažas suteiks patiekalui sodraus skonio.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
176 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys, keptas tešloje su padažu Žingsnis 1
Žuvį gerai nuplaukite ir nusausinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 2

Ešerys, keptas tešloje su padažu Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 3

Ešerys, keptas tešloje su padažu Žingsnis 3
Žuvį pirmiausia panardinkite į pieną, tada apvoliokite miltuose.

Žingsnis 4

Ešerys, keptas tešloje su padažu Žingsnis 4
Ant ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, apkepkite žuvį iš abiejų pusių.

Žingsnis 5

Ešerys, keptas tešloje su padažu Žingsnis 5
Išimkite žuvį iš keptuvės ir padėkite ant servetėlės. Taip nusausinsite aliejaus perteklių. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir sudėkite sviestą.

Žingsnis 6

Ešerys, keptas tešloje su padažu Žingsnis 6
Pakepinkite svogūną, suberkite prieskonines žoleles, švelniai pakepinkite ir supilkite sojų padažą. Dar šiek tiek pakaitinkite ir užpilkite ant žuvies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos