Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys kiaušinių plakinyje
Mitybos specialistai ir gydytojai visame pasaulyje rekomenduoja į savo racioną įtraukti žuvies patiekalus. Viena iš sveikų ir skanių jūros žuvų rūšių yra jūros ešerys. Ešerys laikomas delikatesu, nes jo mėsa yra švelnaus, subtilaus skonio, su saldžiomis natomis, be to, beveik neturi smulkių kaulų. Ešerių maistinė vertė yra didelė dėl didelio baltymų kiekio ir mažo angliavandenių kiekio. Tuo pat metu jūros ešerių mėsos kaloringumas yra tik 100-110 kcal šimte gramų. Jūros ešerių privalumas yra ir tai, kad iš jų galima paruošti daugybę patiekalų.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinį ir grietinę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paimkite keraminį arba stiklinį kepimo indą. Jei reikia, ištepkite dugną augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite žuvies skerdeną.
Žingsnis 4
Užpilkite ešerius grietinės, sūrio ir kiaušinių mišiniu. Siųskite kepti į iki dviejų šimtų laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite keturiasdešimt minučių, kol pasidarys rausva plutelė.
Žingsnis 5
Išimkite iš orkaitės iškeptą ešerį ir leiskite jam šiek tiek atvėsti, kad būtų lengviau perkelti į lėkštę.
Žingsnis 6
Perkelkite ešerius į atitinkamo dydžio lėkštę, pabarstykite šviežiomis petražolėmis ir patiekite. Patiekite vienus arba su bet kokiu garnyru.
Kategorijos