Ešerys, marinuotas su česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys, marinuotas su česnakais

Su česnaku marinuotas ešerys bus geras priedas prie virtų bulvių, kurios dažnai ruošiamos vakarienei. Švelnioje šios žuvies mėsoje yra daug mūsų organizmui reikalingų vitaminų. Reguliarus ešerių vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina medžiagų apykaitą. Yra daug šios žuvies gaminimo receptų: ją galima kepti, kepti orkaitėje arba rūkyti. Marinuoti ešerius nėra sudėtinga. Su juo gali susidoroti bet kuri šeimininkė.
Gaminimo laikas
1455 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
104 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys, marinuotas su česnakais Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pagal skonį pasūdykite. Tada supjaustykite česnaką griežinėliais.

Žingsnis 2

Ešerys, marinuotas su česnakais Žingsnis 2
Kepkite ešerius iš abiejų pusių keptuvėje su augaliniu aliejumi.

Žingsnis 3

Ešerys, marinuotas su česnakais Žingsnis 3
Česnaką įtrinkite druska. Užvirinkite actą ir vandenį, sudėkite česnaką, lauro lapą, pipirus, gvazdikėlius, druską ir cukrų. Marinatą atvėsinkite.

Žingsnis 4

Ešerys, marinuotas su česnakais Žingsnis 4
Sudėkite ešerius į keraminį arba emaliuotą dubenį ir užpilkite marinatu. Palikite žuvį 24 valandoms.

Žingsnis 5

Ešerys, marinuotas su česnakais Žingsnis 5
Paruoštą marinuotą ešerį patiekite į stalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos