Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys, marinuotas su česnakais
Su česnaku marinuotas ešerys bus geras priedas prie virtų bulvių, kurios dažnai ruošiamos vakarienei. Švelnioje šios žuvies mėsoje yra daug mūsų organizmui reikalingų vitaminų. Reguliarus ešerių vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina medžiagų apykaitą. Yra daug šios žuvies gaminimo receptų: ją galima kepti, kepti orkaitėje arba rūkyti. Marinuoti ešerius nėra sudėtinga. Su juo gali susidoroti bet kuri šeimininkė.
Žingsnis 1
Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pagal skonį pasūdykite. Tada supjaustykite česnaką griežinėliais.
Žingsnis 2
Kepkite ešerius iš abiejų pusių keptuvėje su augaliniu aliejumi.
Žingsnis 3
Česnaką įtrinkite druska. Užvirinkite actą ir vandenį, sudėkite česnaką, lauro lapą, pipirus, gvazdikėlius, druską ir cukrų. Marinatą atvėsinkite.
Žingsnis 4
Sudėkite ešerius į keraminį arba emaliuotą dubenį ir užpilkite marinatu. Palikite žuvį 24 valandoms.
Žingsnis 5
Paruoštą marinuotą ešerį patiekite į stalą.
Kategorijos