Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys, marinuotas tartar padaže
Ešerys yra labai baltyminga žuvis, turinti daug baltymų, ir tai turi įtakos mūsų smegenų funkcijoms. Rekomenduojama reguliariai įtraukti žuvies patiekalų į savo mitybą. Jei visai nežinote, ką galima pasigaminti iš ešerių, mūsų receptas skirtas jums. Patiekalas nereikalauja daug išlaidų, o jį paruošti labai paprasta. Tatarinis padažas ešeriui suteiks pikantiškumo, o pati žuvis pasirodys labai minkšta ir sultinga.
Žingsnis 1
Padarykite nedidelius įpjovimus ant žuvies, pabarstykite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Supjaustykite citriną apskritimais
Žingsnis 3
Žuvį sudėkite į padažą ir gerai aptepkite iš visų pusių. Įdėkite citriną ir taip pat ją patepkite. Palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 4
Ištepkite formą aliejumi ir sudėkite į ją žuvį. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Įdėkite formą į orkaitę. Kepkite žuvį 40-50 minučių. Žuvis įgaus auksinę spalvą.
Kategorijos