Publikavimo data: 2024-06-12
Ešerys orkaitėje
Vienas geriausių jūros žuvies, ypač ešerių, kepimo būdų - kepti ją orkaitėje suvyniotą į foliją su svogūnais. Dėl tokio kepimo būdo žuvis tampa minkšta, švelni ir tiesiog tirpsta burnoje. Be to, kepamas folijoje ešerys bus prisotintas prieskoninių žolelių kvapo, o citrinos griežinėliai suteiks žuviai subtilaus citrusinių vaisių skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nedideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, maltus juoduosius pipirus ir čiobrelius. Pusę citrinos ir svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Įtrinkite jūros ešerių vidų ir išorę aliejaus ir prieskonių mišiniu, į kiekvieno jūros ešerio vidų įdėkite po nedidelį kiekį pjaustyto svogūno ir rozmarino šakelę.
Žingsnis 2
Iškepkite ešerį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į kepimo indą sudėkite dalį svogūnų, ant viršaus išdėliokite ešerius, pabarstykite likusiais smulkintais svogūnais ir išdėliokite citrinos skilteles. Uždenkite ešerius folija, užspauskite kraštus ir pašaukite į orkaitę 30 minučių.
Kategorijos