Ešerys orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ešerys orkaitėje

Vienas geriausių jūros žuvies, ypač ešerių, kepimo būdų - kepti ją orkaitėje suvyniotą į foliją su svogūnais. Dėl tokio kepimo būdo žuvis tampa minkšta, švelni ir tiesiog tirpsta burnoje. Be to, kepamas folijoje ešerys bus prisotintas prieskoninių žolelių kvapo, o citrinos griežinėliai suteiks žuviai subtilaus citrusinių vaisių skonio.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Nedideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, maltus juoduosius pipirus ir čiobrelius. Pusę citrinos ir svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Įtrinkite jūros ešerių vidų ir išorę aliejaus ir prieskonių mišiniu, į kiekvieno jūros ešerio vidų įdėkite po nedidelį kiekį pjaustyto svogūno ir rozmarino šakelę.

Žingsnis 2

Ešerys orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite ešerį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Į kepimo indą sudėkite dalį svogūnų, ant viršaus išdėliokite ešerius, pabarstykite likusiais smulkintais svogūnais ir išdėliokite citrinos skilteles. Uždenkite ešerius folija, užspauskite kraštus ir pašaukite į orkaitę 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos