Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys orkaitėje folijoje su citrina ir česnaku
Ešeriai puikiai tinka pirmiesiems ir antriesiems patiekalams, salotoms ir užkandžiams gaminti. Žuvis turi švelnią baltą mėsą ir malonų lengvą skonį. Norint skaniai paruošti ešerį, nereikia nieko papildomo. Marinuokite jį paprastame marinate iš kvapnaus alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, provanso žolelių ir česnako. Sudėtį papildo šiek tiek druskos ir pipirų. Kad ešerys būtų sultingas ir minkštas, iškepkite jį folijoje. Šis būdas leis žuvį padaryti ne tik skanią, bet ir išgelbės jus nuo nereikalingų rūpesčių.
Žingsnis 1
Česnako skilteles susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Nedideliame giliame dubenyje sumaišykite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, šaukštą citrinos sulčių, smulkintą česnaką, provanso žoleles, druską ir juoduosius pipirus. Viską sutrinkite šakute.
Žingsnis 3
Įdėkite žuvį į marinatą, kelis kartus apverskite ir palikite marinuotis 20 minučių. Tada ešerius sudėkite į folija išklotą indą. Ant žuvies uždėkite gabalėlį sviesto. Apvyniokite foliją
Žingsnis 4
Pašaukite ešerius 30 minučių į 180 °C temperatūros orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos atidarykite foliją, kad ešerys šiek tiek paruduotų.
Žingsnis 5
Padėkite ešerius į lėkštę ir papuoškite vyšniniais pomidoriukais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos