Ešerys orkaitėje folijoje su citrina ir česnaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys orkaitėje folijoje su citrina ir česnaku

Ešeriai puikiai tinka pirmiesiems ir antriesiems patiekalams, salotoms ir užkandžiams gaminti. Žuvis turi švelnią baltą mėsą ir malonų lengvą skonį. Norint skaniai paruošti ešerį, nereikia nieko papildomo. Marinuokite jį paprastame marinate iš kvapnaus alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, provanso žolelių ir česnako. Sudėtį papildo šiek tiek druskos ir pipirų. Kad ešerys būtų sultingas ir minkštas, iškepkite jį folijoje. Šis būdas leis žuvį padaryti ne tik skanią, bet ir išgelbės jus nuo nereikalingų rūpesčių.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
221 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys orkaitėje folijoje su citrina ir česnaku Žingsnis 1
Česnako skilteles susmulkinkite peiliu arba išspauskite per presą.

Žingsnis 2

Ešerys orkaitėje folijoje su citrina ir česnaku Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Nedideliame giliame dubenyje sumaišykite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, šaukštą citrinos sulčių, smulkintą česnaką, provanso žoleles, druską ir juoduosius pipirus. Viską sutrinkite šakute.

Žingsnis 3

Ešerys orkaitėje folijoje su citrina ir česnaku Žingsnis 3
Įdėkite žuvį į marinatą, kelis kartus apverskite ir palikite marinuotis 20 minučių. Tada ešerius sudėkite į folija išklotą indą. Ant žuvies uždėkite gabalėlį sviesto. Apvyniokite foliją

Žingsnis 4

Ešerys orkaitėje folijoje su citrina ir česnaku Žingsnis 4
Pašaukite ešerius 30 minučių į 180 °C temperatūros orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos atidarykite foliją, kad ešerys šiek tiek paruduotų.

Žingsnis 5

Ešerys orkaitėje folijoje su citrina ir česnaku Žingsnis 5
Padėkite ešerius į lėkštę ir papuoškite vyšniniais pomidoriukais. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos