Ešerys piene orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys piene orkaitėje

Ešerys yra populiari žuvis kulinarijoje. Yra dvi ešerių rūšys: jūros ešerys ir upinis ešerys. Jie skiriasi savo išvaizda, tačiau dar svarbiau, kad skiriasi jų skonis ir tekstūra. Šiame recepte siūlome gaminti jūros ešerius. Jis yra aromatingesnis. Jo mėsa sultinga, vidutiniškai riebi, joje nedaug kaulų. Be to, jūros ešerys turi daug jodo ir omega-3. Kepkite jūros ešerį orkaitėje piene. Šis būdas yra sveikesnis, nes ešerys pusiau kepamas, pusiau troškinamas.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
92 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys piene orkaitėje Žingsnis 1
Abiejose ešerio pusėse padarykite skersinius įpjovimus. Taip žuvis geriau įsigers prieskonių ir pieno. Įtrinkite ešerius druska ir juodaisiais pipirais. Sudėkite žuvį į nedidelį kepimo indą ir užpilkite pienu. Rozmarino šakelę supjaustykite į kelias dalis ir įmaišykite į pieną. Ant ešerių uždėkite sviesto griežinėlius.

Žingsnis 2

Ešerys piene orkaitėje Žingsnis 2
Pasiųskite ešerius kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 25-30 minučių. Žuvies viršus turi būti šiek tiek parudavęs, o pienas - pusiau išgaravęs.

Žingsnis 3

Ešerys piene orkaitėje Žingsnis 3
Padėkite ešerį ant salotų lapų ir papuoškite vyšniniu pomidoru bei citrinos skiltele. Paruošta. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos