Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys piene orkaitėje
Ešerys yra populiari žuvis kulinarijoje. Yra dvi ešerių rūšys: jūros ešerys ir upinis ešerys. Jie skiriasi savo išvaizda, tačiau dar svarbiau, kad skiriasi jų skonis ir tekstūra. Šiame recepte siūlome gaminti jūros ešerius. Jis yra aromatingesnis. Jo mėsa sultinga, vidutiniškai riebi, joje nedaug kaulų. Be to, jūros ešerys turi daug jodo ir omega-3. Kepkite jūros ešerį orkaitėje piene. Šis būdas yra sveikesnis, nes ešerys pusiau kepamas, pusiau troškinamas.
Žingsnis 1
Abiejose ešerio pusėse padarykite skersinius įpjovimus. Taip žuvis geriau įsigers prieskonių ir pieno. Įtrinkite ešerius druska ir juodaisiais pipirais. Sudėkite žuvį į nedidelį kepimo indą ir užpilkite pienu. Rozmarino šakelę supjaustykite į kelias dalis ir įmaišykite į pieną. Ant ešerių uždėkite sviesto griežinėlius.
Žingsnis 2
Pasiųskite ešerius kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 25-30 minučių. Žuvies viršus turi būti šiek tiek parudavęs, o pienas - pusiau išgaravęs.
Žingsnis 3
Padėkite ešerį ant salotų lapų ir papuoškite vyšniniu pomidoru bei citrinos skiltele. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos