Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys pieno majonezo padaže
Mitybos specialistai rekomenduoja į savo mitybą įtraukti žuvį. Ir turėtumėte ją valgyti bent kartą per savaitę. Jei esate mažų žuvų mėgėjas ir nežinote, kokią geriau rinktis, siūlome pasigaminti jūros ešerių. Ešerys turi švelnią baltą mėsą, pasižyminčią neutraliu maloniu skoniu. Jis turi labai mažai kaulų, todėl puikiai tinka įvairiems patiekalams gaminti. Kepkite jūros ešerį pieno ir majonezo padaže. Žuvis išeis minkšta ir sultinga. Ant ešerio viršaus susidaro apetitą žadinanti rausva plutelė. Išbandykite!
Žingsnis 1
Abiejose ešerio pusėse padarykite skersinius pjūvius. Įtrinkite žuvį druska ir juodaisiais pipirais iš vidaus ir iš išorės.
Žingsnis 2
Dabar paruoškite pieno ir majonezo padažą. Tam ištirpinkite sviestą dubenyje. Įberkite šaukštą miltų ir išmaišykite iki vientisos masės. Kepkite miltų mišinį 1 minutę, kol taps auksinės spalvos. Supilkite pieną ir viską išmaišykite plaktuvu, kad neliktų gumuliukų. Nuolat maišydami pašildykite pieną. Sudėkite majonezą ir džiovintą česnaką. Toliau kaitinkite ir maišykite padažą, kol majonezas visiškai ištirps. Kai padažas pradės virti, nukelkite jį nuo ugnies.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Įdėkite į jį ešerius ir užpilkite pieno padažu.
Žingsnis 4
Pašaukite žuvį į orkaitę 30 minučių. Priklausomai nuo orkaitės tipo ir galingumo, gali prireikti šiek tiek daugiau laiko. Patiekalas turi būti gražiai parudavęs.
Žingsnis 5
Dėkite ešerius į lėkštę ir pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos