Publikavimo data: 2024-06-12
Ešerys rankovėje
Lydekos yra viena iš žuvų, turinčių nedaug kaulų ir mažai riebalų. Todėl ją taip mėgstama ruošti. Lydekos kepamos, iš jų gaminami kotletai ir įlankos, verdama sriuba, jos kepamos orkaitėje. Jei žuvį kepsite rankovėje, ji bus minkštesnė nei kepta ant keptuvės ar kepta tiesiog ant kepimo skardos, nes tokiu atveju ji bus iškepta savo sultyse. Be to, taip iškeptas patiekalas bus dar sveikesnis, nes kepimui nenaudojamas augalinis aliejus.
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite žiedais.
Žingsnis 2
Supjaustykite citriną apskritimais.
Žingsnis 3
Apvoliokite lydekų filė žuvies prieskoniais ir druska pagal skonį. Ant žuvies uždėkite citrinos griežinėlių ir svogūno žiedų. Tada įdėkite ją į kepimo rankovę ir suriškite iš abiejų pusių.
Žingsnis 4
Kepkite lydekų filė 45 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Žingsnis 5
Kepkite lydekų filė 45 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos