Ešerys rankovėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Ešerys rankovėje

Lydekos yra viena iš žuvų, turinčių nedaug kaulų ir mažai riebalų. Todėl ją taip mėgstama ruošti. Lydekos kepamos, iš jų gaminami kotletai ir įlankos, verdama sriuba, jos kepamos orkaitėje. Jei žuvį kepsite rankovėje, ji bus minkštesnė nei kepta ant keptuvės ar kepta tiesiog ant kepimo skardos, nes tokiu atveju ji bus iškepta savo sultyse. Be to, taip iškeptas patiekalas bus dar sveikesnis, nes kepimui nenaudojamas augalinis aliejus.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
78 kcal.
Baltymai
16 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys rankovėje Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite žiedais.

Žingsnis 2

Ešerys rankovėje Žingsnis 2
Supjaustykite citriną apskritimais.

Žingsnis 3

Ešerys rankovėje Žingsnis 3
Apvoliokite lydekų filė žuvies prieskoniais ir druska pagal skonį. Ant žuvies uždėkite citrinos griežinėlių ir svogūno žiedų. Tada įdėkite ją į kepimo rankovę ir suriškite iš abiejų pusių.

Žingsnis 4

Ešerys rankovėje Žingsnis 4
Kepkite lydekų filė 45 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Žingsnis 5

Ešerys rankovėje Žingsnis 5
Kepkite lydekų filė 45 minutes iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos