Ešerys su apelsinais ir mėtomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ešerys su apelsinais ir mėtomis

Yra daugybė būdų, kaip iškepti ešerius. Šis patiekalo paruošimo būdas yra vertingiausias iš visų kitų. Orkaitėje keptas ešerys išsaugo visas savo naudingąsias savybes, t. y. nepakeičiamųjų aminorūgščių ir mikroelementų, pavyzdžiui, fosforo, atsargas. Kepimas su apelsinais yra pats saldžiausias ir gardžiausias eksperimentas su ešeriais. Užtenka žuvies skerdenoje padaryti įpjovas, kad kepant ešerio filė būtų pamirkyta apelsinų sultyse. Į patiekalą įdėkite mėtų lapelių ir skonis taps dar įdomesnis!
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.18/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su apelsinais ir mėtomis Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės apelsinus supjaustykite vienodai storais apskritimais.

Žingsnis 2

Ešerys su apelsinais ir mėtomis Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentos padarykite kelis įpjovimus žuvyje. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Ant žuvies uždėkite mėtų lapelių.

Žingsnis 3

Ešerys su apelsinais ir mėtomis Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno dėkite kelias apelsino skilteles. Ant jų sudėkite žuvį ir mėtas. Tada žuvį vėl uždenkite apelsinu.

Žingsnis 4

Ešerys su apelsinais ir mėtomis Žingsnis 4
Apelsinuose apvoliotus jūros ešerius 25 minutes kepkite 180C temperatūros orkaitėje. Tada išimkite formą iš orkaitės ir palikite 5 minutes atvėsti kambario temperatūroje.

Žingsnis 5

Ešerys su apelsinais ir mėtomis Žingsnis 5
Sudėkite ešerius su apelsinais ir mėtomis į lėkštę ir patiekite. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos