Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su apelsinais ir mėtomis
Yra daugybė būdų, kaip iškepti ešerius. Šis patiekalo paruošimo būdas yra vertingiausias iš visų kitų. Orkaitėje keptas ešerys išsaugo visas savo naudingąsias savybes, t. y. nepakeičiamųjų aminorūgščių ir mikroelementų, pavyzdžiui, fosforo, atsargas. Kepimas su apelsinais yra pats saldžiausias ir gardžiausias eksperimentas su ešeriais. Užtenka žuvies skerdenoje padaryti įpjovas, kad kepant ešerio filė būtų pamirkyta apelsinų sultyse. Į patiekalą įdėkite mėtų lapelių ir skonis taps dar įdomesnis!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės apelsinus supjaustykite vienodai storais apskritimais.
Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentos padarykite kelis įpjovimus žuvyje. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Ant žuvies uždėkite mėtų lapelių.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite augaliniu aliejumi. Ant formos dugno dėkite kelias apelsino skilteles. Ant jų sudėkite žuvį ir mėtas. Tada žuvį vėl uždenkite apelsinu.
Žingsnis 4
Apelsinuose apvoliotus jūros ešerius 25 minutes kepkite 180C temperatūros orkaitėje. Tada išimkite formą iš orkaitės ir palikite 5 minutes atvėsti kambario temperatūroje.
Žingsnis 5
Sudėkite ešerius su apelsinais ir mėtomis į lėkštę ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos