Publikavimo data: 2024-09-14
Ešerys su baklažanais ir bazilikais
Ešeriai su baklažanais ir bazilikais būna labai švelnūs ir sultingi. Kartu su sūriu ir prieskoniais žuvis įgauna nepakartojamą skonį. Be to, ešerys beveik neturi kaulų, todėl labai patinka vaikams. Žuvis paruošiama paprastai ir greitai, o daržovės puikiai papildo patiekalą. Ešerys turi mažai kalorijų ir daug baltymų. Iškeptas jis išsaugo visas naudingąsias savybes. Prie šio patiekalo galite paruošti bet kokį garnyrą savo nuožiūra ir patiekti jį vakarienei su šeima arba svečiams.
Žingsnis 1
Supjaustykite baklažaną apskritimais.
Žingsnis 2
Padarykite nedidelius įpjovimus ešerio filė.
Žingsnis 3
Vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, sutarkuokite sūrį ir susmulkinkite česnaką. Į tinkamo dydžio kepimo indą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Išdėliokite baklažanus ratu, ant jų sudėkite ešerių filė, vyšninius pomidorus, baziliko lapelius, česnaką, pipirų pastą. Pabarstykite sūriu. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį.
Žingsnis 4
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą ešerį su daržovėmis sudėkite į lėkštę ir papuoškite šviežiais bazilikais. Mėgaukitės.
Kategorijos