Publikavimo data: 2024-09-14
Ešerys su baklažanais orkaitėje
Orkaitėje keptas ešerys su baklažanais - itin skanus ir pikantiškas patiekalas. Kartu su baklažanais ešeriai būna labai sultingi ir minkšti. Žuvis paruošiama paprastai ir greitai, o pridėjus prieskonių ji bus aštri ir kvapni. Jūros ešerys turi mažai kalorijų ir daug baltymų. Iškeptas jis išsaugo visas naudingąsias savybes. Prie šio patiekalo galite paruošti bet kokį garnyrą savo nuožiūra ir patiekti jį vakarienei su šeima arba svečiams.
Žingsnis 1
Supjaustykite baklažaną apskritimais.
Žingsnis 2
Padarykite nedidelius įpjovimus ešerio filė.
Žingsnis 3
Grilio keptuvėje apkepkite baklažanus iš abiejų pusių, apšlakstydami nedideliu kiekiu augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Papriką ir pomidorą supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite daržoves į atitinkamo dydžio kepimo indą, o ant jų - keptus baklažanus. Ant viršaus uždėkite ešerių filė, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 5
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 6
Paruoštą ešerį su daržovėmis sudėkite į lėkštę. Mėgaukitės.
Kategorijos