Publikavimo data: 2024-09-14
Ešerys su baklažanais tešloje
Jūros ešerys - tai žuvis su nedaug kaulų, vidutiniškai riebi, minkšta, tanki mėsa. Baklažanai tešloje - labai skanus ir populiarus sezoninis patiekalas. Paprastai jie patiekiami kaip karštas užkandis, tačiau skanūs ir šalti. Jūros ešerys su baklažanais tešloje yra sultingas ir subalansuotas patiekalas. Jūros ešeriai turi mažai kalorijų ir daug baltymų. Iškeptas jis išsaugo visas naudingąsias savybes. Kartu su baklažanais tai puiki vakarienė visai šeimai.
Žingsnis 1
Supjaustykite baklažaną apskritimais.
Žingsnis 2
Padarykite nedidelius įpjovimus ešerių filė ir į juos įdėkite plonus susmulkinto česnako griežinėlius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Tinkamo dydžio inde paruoškite baklažanų tešlą: sumaišykite kiaušinį, nedidelį kiekį miltų, druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Paruoškite kitą dubenėlį miltų ir apvoliokite juose kiekvieną baklažano rutuliuką.
Žingsnis 5
Tuomet kiekvieną baklažano gabalėlį panardinkite į miltuose išvoliotą tešlą.
Žingsnis 6
Apkepkite baklažanus tešloje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus iš abiejų pusių.
Žingsnis 7
Kepkite ešerius ir česnakus iš abiejų pusių keptuvėje, kol taps traškūs.
Žingsnis 8
Iškeptus ešerius su baklažanais tešloje dėkite į serviravimo lėkštę. Skanaukite.
Kategorijos