Ešerys su baklažanais tešloje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Ešerys su baklažanais tešloje

Jūros ešerys - tai žuvis su nedaug kaulų, vidutiniškai riebi, minkšta, tanki mėsa. Baklažanai tešloje - labai skanus ir populiarus sezoninis patiekalas. Paprastai jie patiekiami kaip karštas užkandis, tačiau skanūs ir šalti. Jūros ešerys su baklažanais tešloje yra sultingas ir subalansuotas patiekalas. Jūros ešeriai turi mažai kalorijų ir daug baltymų. Iškeptas jis išsaugo visas naudingąsias savybes. Kartu su baklažanais tai puiki vakarienė visai šeimai.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.17/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su baklažanais tešloje Žingsnis 1
Supjaustykite baklažaną apskritimais.

Žingsnis 2

Ešerys su baklažanais tešloje Žingsnis 2
Padarykite nedidelius įpjovimus ešerių filė ir į juos įdėkite plonus susmulkinto česnako griežinėlius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Ešerys su baklažanais tešloje Žingsnis 3
Tinkamo dydžio inde paruoškite baklažanų tešlą: sumaišykite kiaušinį, nedidelį kiekį miltų, druskos ir pipirų.

Žingsnis 4

Ešerys su baklažanais tešloje Žingsnis 4
Paruoškite kitą dubenėlį miltų ir apvoliokite juose kiekvieną baklažano rutuliuką.

Žingsnis 5

Ešerys su baklažanais tešloje Žingsnis 5
Tuomet kiekvieną baklažano gabalėlį panardinkite į miltuose išvoliotą tešlą.

Žingsnis 6

Ešerys su baklažanais tešloje Žingsnis 6
Apkepkite baklažanus tešloje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus iš abiejų pusių.

Žingsnis 7

Ešerys su baklažanais tešloje Žingsnis 7
Kepkite ešerius ir česnakus iš abiejų pusių keptuvėje, kol taps traškūs.

Žingsnis 8

Ešerys su baklažanais tešloje Žingsnis 8
Iškeptus ešerius su baklažanais tešloje dėkite į serviravimo lėkštę. Skanaukite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos