Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su brokoliais ir anakardžiais
Visi žinome, kad jūros gėrybės yra labai svarbi mitybos dalis. Jos prisotina organizmą vitaminų ir mineralų, gerina plaukų, nagų ir odos būklę. Krevečių, midijų ir kalmarų nebūtina pirkti parduotuvėje. Jas galima pakeisti jūros ešeriais. Reguliarus šios žuvies vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina medžiagų apykaitą. Ešerius galite ruošti su brokoliais ir anakardžių riešutais. Taip patiekalas taps dar sveikesnis.
Žingsnis 1
Brokolius 10 minučių virkite pasūdytame vandenyje.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite brokolius su anakardžių riešutais. Įpilkite šaukštą augalinio aliejaus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Ešerius pagal skonį pasūdykite, papipirinkite ir sudėkite į kepimo formą, iš anksto patepę ją augaliniu aliejumi.
Žingsnis 5
Ant žuvies išdėliokite brokolius ir anakardžius ir pabarstykite sūriu.
Žingsnis 6
Kepkite žuvį iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 7
Paruoštus patiekti ešerius patiekite su brokoliais ir anakardžių riešutais.
Kategorijos