Publikavimo data: 2024-09-16
Ešerys su bruknių padažu po daržovėmis
Jūros ešerys yra delikatesinė žuvis. Jūros ešeriai patiekiami viso pasaulio restoranuose, tačiau šią žuvį galite pasigaminti ir namuose. Net ir neprofesionalus virėjas gali susidoroti su ešerių kepimu, nes šios žuvies mėsa yra švelni, sultinga ir neturi būdingo aštraus kvapo. Ešerys puikiai dera su bet kokiais garnyrais. Originalus ant keptuvės aliejuje keptas ešerys pasirodo originalus, jei patiekiamas ant cukinijų, paprikų ir morkų pagalvėlės. Šį patiekalą patiekite su pikantišku bruknių padažu. Dėl rūgščiai saldaus bruknių padažo skonio žuvies skonis bus daug ryškesnis.
Žingsnis 1
Spanguoles sudėkite į puodą ir užpilkite stikline vandens. Uždėkite puodą ant viryklės ir užvirinkite vandenį. Sumažinkite kaitrą. Tada į spanguoles sudėkite garstyčias, cukrų, baravykus ir imbierą. Padažą virkite 10 minučių. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paragaukite padažo ir, jei reikia, įberkite daugiau cukraus. Kai padažas atvės, išspauskite į jį laimo sultis.
Žingsnis 3
Cukiniją, morką ir papriką supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą augalinio aliejaus ir apkepkite daržoves. Kepkite daržoves ant didelės ugnies 10 minučių nuolat maišydami.
Žingsnis 5
Perpjaukite ešerį į dvi dalis. Įtrinkite žuvį druska ir pipirais. Palikite 10 minučių.
Žingsnis 6
Keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių apkepkite ešerių skerdenas. Kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Į lėkštę sudėkite daržoves, ant jų - ešerius. Užpilkite bruknių padažo. Pabarstykite žiupsneliu jūros druskos. Gero apetito!
Kategorijos