Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su bulvėmis ir majonezu orkaitėje
Ešerys su bulvėmis ir majonezu orkaitėje - ne per daug kaloringas paprastas patiekalas žuvies ir bulvių vakarienei. Ešerys turi tankią baltą mėsą, o minimalus kaulų skaičius patiks tiems, kurie mėgsta valgyti sočius patiekalus, nesukdami sau galvos dėl smulkių kaulų šalinimo. Su paruošimu gali susidoroti bet kuris pradedantis virėjas, ingredientai yra patys paprasčiausi. Vietoj ešerio galite vartoti bet kurią kitą mėgstamą žuvį. Pikantiško skonio patiekalui suteikia įdaras, kuriame jis kepamas, pridėjus prieskonių.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Tinkamo dydžio inde sumaišykite bulves, smulkiai supjaustytas žoleles, majonezą, druską ir 2 rūšių pipirus.
Žingsnis 3
Į kepimo formą, išteptą sviestu, sudėkite bulves su majonezu. Ant viršaus sudėkite ešerių filė, pabarstykite druska ir pipirais, ant viršaus uždėkite sviesto.
Žingsnis 4
Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Žingsnis 5
Iškeptą žuvį ir bulves sudėkite į serviravimo lėkštę. Mėgaukitės.
Kategorijos