Ešerys su bulvėmis ir pomidorais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ešerys su bulvėmis ir pomidorais

Žinoma, kad žuvis laikoma sveiku produktu, vertinamu dėl joje esančių riebalų rūgščių, vitaminų ir mineralų. Todėl gydytojai visame pasaulyje rekomenduoja žuvies patiekalus valgyti bent tris kartus per savaitę. Jūros ešeriai yra puikus sprendimas šiam tikslui. Ešerių mėsa yra švelni ir praktiškai neturi smulkių kaulų, praktiškai neturi būdingo kvapo, derinama su bet kokiu garnyru. Ešerius galite lengvai ir greitai paruošti bet kokiu būdu. Tinka ir kepti, ir skrudinti. Švelnus bus ešerys, paruoštas ant garų. Patiekalus iš ešerių galima ruošti net patiems mažiausiems vaikams, nes jo mėsoje beveik nėra alergizuojančių baltymų.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
123 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.36/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su bulvėmis ir pomidorais Žingsnis 1
Supjaustykite bulves ir pomidorus vidutinio dydžio skiltelėmis.

Žingsnis 2

Ešerys su bulvėmis ir pomidorais Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite majonezą ir žoleles.

Žingsnis 3

Ešerys su bulvėmis ir pomidorais Žingsnis 3
Kepimo indo perimetrą ištepkite augaliniu aliejumi. Į vidurį įdėkite kepsnį. Į likusią vietą sudėkite bulves ir pomidorus. Visus ingredientus užpilkite majonezo ir žolelių padažu. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros ir išsiųskite ten formą su ešeriais ir bulvėmis.

Žingsnis 4

Ešerys su bulvėmis ir pomidorais Žingsnis 4
Po trisdešimties minučių paruošite sultingą ir aromatingą vakarienę.

Žingsnis 5

Ešerys su bulvėmis ir pomidorais Žingsnis 5
Padėkite patiekalą ant lėkštės. Žuvį patiekite lėkštėje su šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos