Publikavimo data: 2024-09-16
Ešerys su česnakiniu padažu
Padažai iš grietinėlės, česnakų ir žolelių tinka prie žuvies, mėsos ar vištienos patiekalų. Česnakai yra labai naudingi augalai. Česnako skiltelėse yra eterinio aliejaus su alicinu - natūraliu antioksidantu. Dėl šio fakto česnakai pasižymi unikaliomis savybėmis. Žmonės, kurie dažnai valgo česnakus, praktiškai neserga peršalimo ligomis. Dėl ryškaus ir pikantiško skonio česnakus mėgsta viso pasaulio kulinarai. Česnakas savo skonį ir aromatą suteikia kitiems patiekalo ingredientams, suteikdamas jiems pikantiškumo.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Paimkite kepimo indą ir išklokite jį kepimo popieriumi. Perlenkite popierių keliais sluoksniais, kad kepdamas česnakas nesugertų drėgmės. Sudėkite česnakus į formą ir pašaukite į orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 2
Išimkite česnaką. Leiskite jam atvėsti.
Žingsnis 3
Įmerkite jūros ešerius į miltų, druskos ir pipirų mišinį. Palikite mirkti.
Žingsnis 4
Nulupkite česnako skilteles nuo lukštų. Supilkite grietinėlę į puodą. Ją pašildykite ir sudėkite česnakus. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Dešimt minučių virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Sudėkite krapus. Panardinamuoju maišytuvu susmulkinkite česnaką ir krapus į padažą.
Žingsnis 5
Padažą supilkite į gilų dubenį. Paragaukite pagal skonį. Jei reikia, pasūdykite. Atvėsinkite.
Žingsnis 6
Kepkite ešerius keptuvėje su augaliniu aliejumi, kol taps traškūs.
Žingsnis 7
Apšlakstykite ešerius česnakiniu padažu ir patiekite lėkštėje.
Kategorijos