Publikavimo data: 2024-09-16
Ešerys su česnakiniu padažu ir čiobreliais
Česnakinis padažas yra vienas populiariausių padažų. Jis labai populiarus Europoje ir patiekiamas su žuvimi, mėsa, juo gardinamos daržovės ir dedamas į salotas. Česnakinis padažas yra pagardas, o ne padažas. Padažas visada verdamas atskirai nuo pagrindinio patiekalo, tuo jis skiriasi nuo padažų. Česnakinį padažą paprasta paruošti, tačiau kartu jis yra gana sudėtingas, nes vienu metu perteikia ir skonį, ir aromatą. Pagrindinė česnakinio padažo sudedamoji dalis, žinoma, yra česnakas. Yra daug česnakinių padažų, tačiau pats subtiliausias padažas gaminamas su grietinėle.
Žingsnis 1
Česnako skilteles sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Pabarstykite česnakus druska. Kepkite česnakus orkaitėje 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 2
Išimkite česnaką, atvėsinkite ir nulupkite žievelę. Paskrudintą česnaką sutrinkite šakute.
Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę į puodą ir pastatykite ant ugnies. Įdėkite česnaką. Užvirinkite grietinėlę ir česnaką ir sumažinkite ugnį. Padažą ant silpnos ugnies virkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska.
Žingsnis 4
Šviežius krapus smulkiai supjaustykite ir suberkite į česnakinį padažą. Taip pat įpilkite augalinio aliejaus. Išmaišykite ir atvėsinkite.
Žingsnis 5
Dubenyje marinuokite ešerius. Žuvį įtrinkite druska ir pipirais. Supjaustykite laimą griežinėliais ir išspauskite sultis į dubenį su žuvimi. Laimo skilteles palikite dubenyje. Prie ingredientų pridėkite kelias čiobrelių šakeles. Palikite žuvį 10-15 minučių.
Žingsnis 6
Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus. Sudėkite ant jo žuvį, laimo ir čiobrelių griežinėlius ir kepkite, kol ešeriai įgaus auksinę spalvą. Apkepkite ešerius iš abiejų pusių. Laimas ir čiobreliai įkaitę suteiks patiekalui dar daugiau skonio ir aromato.
Žingsnis 7
Į lėkštę sudėkite ešerius su laimu ir čiobreliais, ant viršaus užpilkite česnakinį padažą. Patiekite delikatesą. Gero apetito!
Kategorijos