Publikavimo data: 2024-09-16
Ešerys su česnakiniu padažu, svogūnais ir baklažanais
Česnakinis padažas tikriausiai yra vienas populiariausių. Prancūzija laikoma česnakinio padažo tėvyne. Prancūzai šį padažą patiekia ant žuvies, mėsos, daržovių ir tiesiog užtepa ant šviežios duonos. Česnakinis padažas patiekalui, prie kurio jis patiekiamas, suteikia pikantiško skonio ir aromato. Česnakinis padažas, pagamintas su grietinėle, būna švelnus. Paruošti tokį padažą iš česnakų nėra sudėtinga. Grietinėlė pašildoma ir sumaišoma su smulkintais česnakais. Užvirinama ir dar šiek tiek troškinama, kol sutirštėja. Į padažą taip pat dedama įvairių prieskoninių žolelių. Išbandykite šį padažą gaminti jūros ešeriams, keptiems su baklažanais ir svogūnais.
Žingsnis 1
Padalykite česnaką skiltelėmis ir sudėkite jas į kepimo indą. Kepkite česnakus 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Išimkite česnakus iš orkaitės. Atvėsinkite ir nulupkite odelę. Susmulkinkite skilteles iki pastos. Kadangi po kepimo česnakai būna minkšti, tam tiks ir šakutė.
Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę į puodą. Įdėkite druskos, česnako ir sviesto. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite kelias minutes, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į česnakinį padažą. Padažą supilkite į stiklinį dubenį ir atvėsinkite.
Žingsnis 5
Baklažanus supjaustykite pusžiedžiais. Svogūnus supjaustykite žiedais. Įtrinkite ešerius druska, aliejumi ir pipirais. Padarykite skersinius pjūvius skerdenoje.
Žingsnis 6
Paimkite formą ir uždenkite ją folija. Išdėliokite baklažanų ir svogūnų "pagalvę". Ant viršaus uždėkite ešerį. Ant ešerių uždėkite plonai supjaustytą laimą. Kepkite pusvalandį 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 7
Pagamintas patiekalas atrodo taip pat įspūdingai, kaip ir jo skonio deriniai. Patiekdami atsargiai išdėliokite žuvį su daržovėmis. Naudokite menteles. Aplink lėkštės perimetrą užpilkite atšaldyto česnakinio padažo.
Kategorijos