Ešerys su česnakiniu padažu, svogūnais ir baklažanais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Ešerys su česnakiniu padažu, svogūnais ir baklažanais

Česnakinis padažas tikriausiai yra vienas populiariausių. Prancūzija laikoma česnakinio padažo tėvyne. Prancūzai šį padažą patiekia ant žuvies, mėsos, daržovių ir tiesiog užtepa ant šviežios duonos. Česnakinis padažas patiekalui, prie kurio jis patiekiamas, suteikia pikantiško skonio ir aromato. Česnakinis padažas, pagamintas su grietinėle, būna švelnus. Paruošti tokį padažą iš česnakų nėra sudėtinga. Grietinėlė pašildoma ir sumaišoma su smulkintais česnakais. Užvirinama ir dar šiek tiek troškinama, kol sutirštėja. Į padažą taip pat dedama įvairių prieskoninių žolelių. Išbandykite šį padažą gaminti jūros ešeriams, keptiems su baklažanais ir svogūnais.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
94 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su česnakiniu padažu, svogūnais ir baklažanais Žingsnis 1
Padalykite česnaką skiltelėmis ir sudėkite jas į kepimo indą. Kepkite česnakus 180 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Ešerys su česnakiniu padažu, svogūnais ir baklažanais Žingsnis 2
Išimkite česnakus iš orkaitės. Atvėsinkite ir nulupkite odelę. Susmulkinkite skilteles iki pastos. Kadangi po kepimo česnakai būna minkšti, tam tiks ir šakutė.

Žingsnis 3

Ešerys su česnakiniu padažu, svogūnais ir baklažanais Žingsnis 3
Supilkite grietinėlę į puodą. Įdėkite druskos, česnako ir sviesto. Užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite kelias minutes, kol sutirštės.

Žingsnis 4

Ešerys su česnakiniu padažu, svogūnais ir baklažanais Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite krapus ir suberkite į česnakinį padažą. Padažą supilkite į stiklinį dubenį ir atvėsinkite.

Žingsnis 5

Ešerys su česnakiniu padažu, svogūnais ir baklažanais Žingsnis 5
Baklažanus supjaustykite pusžiedžiais. Svogūnus supjaustykite žiedais. Įtrinkite ešerius druska, aliejumi ir pipirais. Padarykite skersinius pjūvius skerdenoje.

Žingsnis 6

Ešerys su česnakiniu padažu, svogūnais ir baklažanais Žingsnis 6
Paimkite formą ir uždenkite ją folija. Išdėliokite baklažanų ir svogūnų "pagalvę". Ant viršaus uždėkite ešerį. Ant ešerių uždėkite plonai supjaustytą laimą. Kepkite pusvalandį 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Žingsnis 7

Ešerys su česnakiniu padažu, svogūnais ir baklažanais Žingsnis 7
Pagamintas patiekalas atrodo taip pat įspūdingai, kaip ir jo skonio deriniai. Patiekdami atsargiai išdėliokite žuvį su daržovėmis. Naudokite menteles. Aplink lėkštės perimetrą užpilkite atšaldyto česnakinio padažo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos