Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su česnaku, imbieru ir aitriosiomis paprikomis
Ešerys su česnaku, imbieru ir aitriosiomis paprikomis - sultingas, aštrus ir aromatingas patiekalas. Ešerys turi tankią baltą mėsą ir mažai kaulų, todėl jį taip mėgstama gaminti. Orkaitėje keptą jūros ešerį labai lengva paruošti, o jo skonis nuostabiai minkštas. Pats jūros ešerys yra sveika, mažai kaloringa jūros gėrybė, kurioje gausu lengvai virškinamų baltymų, o dėl kepimo jis išsaugo naudingąsias savybes. Jį galite ruošti vakarienei arba šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Imbierą supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Nuplautuose ešeriuose padarykite nelabai gilius įpjovimus ir į kiekvieną įpjovimą įdėkite kubeliais supjaustytą pipirą, imbierą ir česnaką.
Žingsnis 3
Paimkite tinkamo dydžio formą ir įdėkite į ją ešerį. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir įberkite žolelių.
Žingsnis 4
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą žuvį sudėkite į serviravimo lėkštę. Jei norite, papuoškite žolelėmis ir vyšninių pomidorų griežinėliais. Gero apetito.
Kategorijos