Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su čiobreliais ir baltaisiais pipirais folijoje
Ešerių kepsnys, keptas folijoje su čiobreliais, česnakais, alyvuogių aliejumi, druska ir baltaisiais pipirais. Tai puikus karštas žuvies patiekalas pietums arba vakarienei. Ypatingų natų ir skonio ešeriui suteiks čiobreliai - tai prieskoninė žolelė, turinti ryškų šiek tiek salstelėjusį aromatą, primenantį anyžius. Čiobreliai puikiai dera su žuvimi. Kitas recepto ypatumas - baltieji pipirai, kurie, palyginti su juodaisiais, yra mažiau deginantys ir aromatingesni.
Žingsnis 1
Įtrinkite ešerių kepsnį druska ir baltaisiais pipirais iš abiejų pusių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Susmulkinkite česnaką ir uždėkite ant kepsnio kartu su čiobrelių šakelėmis.
Žingsnis 2
Suvyniokite ešerį į foliją ir įdėkite į kepimo formą. Dėkite žuvį į 180 °C temperatūros orkaitę 25-30 minučių. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją atsukite, kad ešerys šiek tiek paruduotų.
Žingsnis 3
Paruoštą ešerį sudėkite į lėkštę ir papuoškite vyšninių pomidorų griežinėliais. Gero apetito!
Kategorijos