Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su citrina ir kalendra orkaitėje
Ešerys yra dietinė žuvis, kuri gerai išlaiko savo sveikąsias savybes užšaldymo metu. Ešerių mėsoje yra daug taurino, omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, makro- ir mikroelementų. Šioje žuvyje yra nedaug smulkių kaulų, o tai taip pat yra dar vienas šios žuvies privalumas. Patiekalai iš ešerių rekomenduojami žmonėms, sergantiems nervų, širdies ir kraujagyslių, virškinimo sistemų ligomis, skydliaukės sutrikimais ir medžiagų apykaitos problemomis.
Žingsnis 1
Supjaustykite citriną plonais pusžiedžiais. Svogūną taip pat supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite citriną, kalendrą, augalinį aliejų, druską ir pipirus. Įdėkite žuvį į marinatą ir apvoliokite iš visų pusių.
Žingsnis 3
Pasiųskite ešerį į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. 25-30 minučių.
Žingsnis 4
Paruoštus ešerius patiekite didelėje lėkštėje su raudonaisiais svogūnais. Gero apetito!
Kategorijos