Ešerys su citrina ir kalendra orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys su citrina ir kalendra orkaitėje

Ešerys yra dietinė žuvis, kuri gerai išlaiko savo sveikąsias savybes užšaldymo metu. Ešerių mėsoje yra daug taurino, omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, makro- ir mikroelementų. Šioje žuvyje yra nedaug smulkių kaulų, o tai taip pat yra dar vienas šios žuvies privalumas. Patiekalai iš ešerių rekomenduojami žmonėms, sergantiems nervų, širdies ir kraujagyslių, virškinimo sistemų ligomis, skydliaukės sutrikimais ir medžiagų apykaitos problemomis.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
90 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su citrina ir kalendra orkaitėje Žingsnis 1
Supjaustykite citriną plonais pusžiedžiais. Svogūną taip pat supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Ešerys su citrina ir kalendra orkaitėje Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite citriną, kalendrą, augalinį aliejų, druską ir pipirus. Įdėkite žuvį į marinatą ir apvoliokite iš visų pusių.

Žingsnis 3

Ešerys su citrina ir kalendra orkaitėje Žingsnis 3
Pasiųskite ešerį į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. 25-30 minučių.

Žingsnis 4

Ešerys su citrina ir kalendra orkaitėje Žingsnis 4
Paruoštus ešerius patiekite didelėje lėkštėje su raudonaisiais svogūnais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos