Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su cukinijomis ir bulvėmis
Kartais kasdienį meniu norisi papildyti naujais patiekalais! Šiam tikslui puikiai tinka receptai, kuriuose ruošiama žuvis. Šiame recepte jūros ešerys kepamas orkaitėje! Ši plėšrioji žuvis gana paplitusi Rusijoje. Ji dažnai naudojama kaip pagrindinis daugelio patiekalų ingredientas. Kepdami jūros ešerį, ant formos dugno išdėliokite daržoves: bulves, cukiniją ir svogūnus. Į mišinį įberkite prieskonių, druskos ir juodųjų pipirų. Taip patiekalas taps dar aštresnis! Kad žuvies skonis būtų dar stipresnis, į žuvį įberkite česnako!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos plonais griežinėliais supjaustykite bulves ir cukiniją. Svogūną supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Supjaustytą žuvį sudėkite ant lentos. Padarykite ešeriuose įpjovas ir įdėkite į jas susmulkintas česnako skilteles.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite supjaustytas bulves, cukinijos gabalėlius ir svogūno griežinėlius. Pagal skonį įberkite žuvies prieskonių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Paimkite švarų kepimo indą, patepkite jį augaliniu aliejumi ir ant dugno sudėkite daržovių mišinį. Ant viršaus sudėkite jūros ešerius ir česnakus.
Žingsnis 5
Įdėkite patiekalą į įkaitintą 180 C orkaitę 35 minutėms. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite formą. Palikite ją 5 minutes kambario temperatūroje. Patiekalas turėtų šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 6
Perkelkite ešerius su daržovėmis iš kepimo formos į gražią lėkštę. Atlikta!
Kategorijos