Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su cukinijomis ir grietine orkaitėje
Kartais norisi paįvairinti kasdienį meniu naujais patiekalais. Šiam tikslui puikiai tinka receptai su žuvies paruošimu. Šiame recepte jūros ešerys kepamas orkaitėje! Ši plėšrioji žuvis gana populiari Rusijoje. Ji dažnai naudojama kaip pagrindinis pagrindinių patiekalų ingredientas. Kepdami jūros ešerius, ant formos dugno išdėliokite cukinijų "pagalvėlę" ir užpilkite jas švelniu padažu. Pastarasis ruošiamas grietinės, tarkuoto sūrio, žolelių ir česnako pagrindu!
Žingsnis 1
Paimkite pjaustymo lentą ir cukiniją supjaustykite plonais apskritimais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite ryšulėlį šviežių krapų ir susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite grietinę, tarkuotą sūrį ir smulkintą česnaką. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Žingsnis 3
Paimkite švarų kepimo indą. Ant formos dugno išdėliokite cukinijų griežinėlius. Ant cukinijų sudėkite ešerius, o aplink žuvį užpilkite grietinės ir sūrio mišiniu. Prieš tai žuvį pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 4
Įdėkite patiekalą į įkaitintą 180 C orkaitę 35 minutėms. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite formą. Palikite ją 5 minutes kambario temperatūroje. Patiekalas turėtų šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 5
Perkelkite patiekalą iš kepimo indo į gražią lėkštę. Pabarstykite lėkštę smulkiai supjaustytais krapais. Paruošta!
Kategorijos