Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su daržovėmis ir petražolėmis ant kepimo skardos
Jūrų ešerys - jūrinė žuvis, daugiausia žvejojama Atlanto vandenyse. Jūros ir vandenynų žuvys yra labai naudingos žmonėms, nes jose yra daug omega-3 riebalų rūgščių. Reguliarus jūros žuvies įtraukimas į mitybą padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų ir stiprina organizmą.
Žingsnis 1
Pomidorus supjaustykite ne storesniais nei pusės centimetro apskritimais ir tada supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Įtrinkite ešerio skerdeną druska ir pipirais ir pagardinkite pagal skonį. Į pilvą įdėkite ryšulėlį šviežių petražolių.
Žingsnis 4
Papriką supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais kaip svogūną ir pomidorą. Supjaustytas daržoves sudėkite į salotinę ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pagardinkite pipirais ir trupučiu druskos. Švelniai išmaišykite, kad daržovės nevirstų tyrele.
Žingsnis 5
Paimkite kepimo formą, uždenkite ją folija. Į formos vidurį sudėkite žuvį, o kraštus aptepkite daržovių mišiniu su aliejumi. Pasiųskite indą kepti į orkaitę trisdešimčiai minučių arba tol, kol žuvis apskrus.
Žingsnis 6
Sultingas ešerys su daržovėmis paruoštas.
Žingsnis 7
Iškeptus ešerius perkelkite į ovalią žuvies serviravimo lėkštę.
Kategorijos