Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su druska orkaitėje
Ešerys labai populiarus kulinarijoje. Maistui ruošti naudojami tiek jūriniai, tiek upiniai ešeriai. Kiekviena rūšis turi savų privalumų ir trūkumų. Vis dėlto daugelis žmonių dažnai renkasi jūros ešerį, nes jis yra naudingesnis, švelnesnio skonio ir turi mažiau kaulų. Siūlome jums paprastą ešerių kepimo su druska orkaitėje receptą. Tereikia žuvį išvalyti, įtrinti aromatine Adygėjos druska ir iškepti orkaitėje. Vietoj Adygėjos druskos galite naudoti paprastosios druskos ir prieskoninių žolelių mišinį.
Žingsnis 1
Padarykite tris negilius įpjovimus abiejose ešerio pusėse. Taip kepant druska prasiskverbs į vidų. Įtrinkite ešerį iš vidaus ir iš išorės Adygėjos druska.
Žingsnis 2
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį žuvį.
Žingsnis 3
Pasiųskite ešerius kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 4
Iškeptus ešerius sudėkite ant salotų lapų. Papuoškite patiekalą vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!
Kategorijos