Ešerys su druska orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys su druska orkaitėje

Ešerys labai populiarus kulinarijoje. Maistui ruošti naudojami tiek jūriniai, tiek upiniai ešeriai. Kiekviena rūšis turi savų privalumų ir trūkumų. Vis dėlto daugelis žmonių dažnai renkasi jūros ešerį, nes jis yra naudingesnis, švelnesnio skonio ir turi mažiau kaulų. Siūlome jums paprastą ešerių kepimo su druska orkaitėje receptą. Tereikia žuvį išvalyti, įtrinti aromatine Adygėjos druska ir iškepti orkaitėje. Vietoj Adygėjos druskos galite naudoti paprastosios druskos ir prieskoninių žolelių mišinį.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
79 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
1 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su druska orkaitėje Žingsnis 1
Padarykite tris negilius įpjovimus abiejose ešerio pusėse. Taip kepant druska prasiskverbs į vidų. Įtrinkite ešerį iš vidaus ir iš išorės Adygėjos druska.

Žingsnis 2

Ešerys su druska orkaitėje Žingsnis 2
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite į jį žuvį.

Žingsnis 3

Ešerys su druska orkaitėje Žingsnis 3
Pasiųskite ešerius kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 30 minučių.

Žingsnis 4

Ešerys su druska orkaitėje Žingsnis 4
Iškeptus ešerius sudėkite ant salotų lapų. Papuoškite patiekalą vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos