Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su garstyčiomis ir sojų padažu
Ešerys yra labai populiari žuvis kulinarijoje. Tiek upiniai, tiek jūriniai ešeriai naudojami maistui gaminti. Tačiau dažniausiai mėgstami jūriniai ešeriai. Jis yra malonesnio švelnaus skonio, be to, turi daug omega-3 ir jodo. Siūlome kepti jūros ešerius su imbieru sojų padažo ir grūdėtųjų garstyčių marinate. Žuvis gaunasi pikantiška, šiek tiek saldi, su aromatinga traškia plutele. Prie ešerių pridėkite garnyrą ir turėsite puikų patiekalą pietums ar vakarienei. Išbandykite!
Žingsnis 1
Imbiero šaknį supjaustykite plonais 1 mm pločio griežinėliais. Padarykite 3 negilius įpjovimus ešeriui iš abiejų pusių. Į kiekvieną pjūvį įdėkite po imbiero griežinėlį.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, sojų padažą, garstyčių sėklas ir džiovintus česnakus.
Žingsnis 3
Sudėkite ešerius į kepimo indą ir užpilkite marinatu. Keletą kartų apverskite žuvį, kad ji visiškai apsemtų marinatą. Uždenkite ešerį maistine plėvele ir palikite marinuotis 20 minučių.
Žingsnis 4
Pasiųskite ešerius kepti į orkaitę 30 minučių, kol iškeps ir paruduos.
Žingsnis 5
Virtus ešerius patiekite ant špinatų lapų. Papuoškite patiekalą vyšniniais pomidoriukais. Gero apetito!
Kategorijos