Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su grietinėle ir majonezu
Visi žinome, kad jūros gėrybės yra labai svarbi mitybos dalis. Jos prisotina organizmą vitaminų ir mineralų, gerina plaukų, nagų ir odos būklę. Krevečių, midijų ir kalmarų nebūtina pirkti parduotuvėje. Jas galima pakeisti jūros ešeriais. Reguliarus šios žuvies vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina medžiagų apykaitą. Ešerius galite kepti orkaitėje su bulvėmis, iš anksto marinuodami juos grietinėlėje ir majoneze.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite grietinėlę, majonezą, druską ir pipirus.
Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves: morkas ir bulves - ketvirčiais, svogūnus - pusžiedžiais.
Žingsnis 3
Bulves, morkas, svogūnus, alyvuoges, alyvuoges ir mirkykite giliame dubenyje su grietine ir majonezu. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite daržoves į grietinėlės ir majonezo padažą ir ant viršaus sudėkite žuvį.
Žingsnis 5
Kepkite ešerius su daržovėmis iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.
Žingsnis 6
Paruoštus ešerius patiekite su grietinėle ir majonezu bei papuoškite daržovėmis.
Kategorijos