Ešerys su grietinėle ir majonezu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ešerys su grietinėle ir majonezu

Visi žinome, kad jūros gėrybės yra labai svarbi mitybos dalis. Jos prisotina organizmą vitaminų ir mineralų, gerina plaukų, nagų ir odos būklę. Krevečių, midijų ir kalmarų nebūtina pirkti parduotuvėje. Jas galima pakeisti jūros ešeriais. Reguliarus šios žuvies vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina medžiagų apykaitą. Ešerius galite kepti orkaitėje su bulvėmis, iš anksto marinuodami juos grietinėlėje ir majoneze.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
105 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su grietinėle ir majonezu Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite grietinėlę, majonezą, druską ir pipirus.

Žingsnis 2

Ešerys su grietinėle ir majonezu Žingsnis 2
Supjaustykite daržoves: morkas ir bulves - ketvirčiais, svogūnus - pusžiedžiais.

Žingsnis 3

Ešerys su grietinėle ir majonezu Žingsnis 3
Bulves, morkas, svogūnus, alyvuoges, alyvuoges ir mirkykite giliame dubenyje su grietine ir majonezu. Išmaišykite.

Žingsnis 4

Ešerys su grietinėle ir majonezu Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite daržoves į grietinėlės ir majonezo padažą ir ant viršaus sudėkite žuvį.

Žingsnis 5

Ešerys su grietinėle ir majonezu Žingsnis 5
Kepkite ešerius su daržovėmis iki 200 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.

Žingsnis 6

Ešerys su grietinėle ir majonezu Žingsnis 6
Paruoštus ešerius patiekite su grietinėle ir majonezu bei papuoškite daržovėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos