Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su grybais ir grietinėle keptuvėje
Ešerys - delikatesinė jūros žuvis, tinkama ir kepti, ir gruzdinti. Prie jūros ešerių tinka bulvės, bet kokios rūšies grūdai, daržovės ir net grybai.
Žingsnis 1
Perpjaukite grybus per pusę. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Žuvyje padarykite įpjovimus, tada įtrinkite ją druska ir pipirais pagal skonį. Įkaitinkite keptuvę.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite ešerius. Apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, išjunkite kaitlentę ir palikite ešerį keptuvėje, kad "baigtų kepti". Įkaitinkite antrą keptuvę.
Žingsnis 4
Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus ir šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite grybus, supilkite grietinėlę ir ant vidutinės ugnies troškinkite dešimt minučių.
Žingsnis 5
Iškeptus ešerius ir grybus sudėkite į lėkštę, papuoškite smulkiai supjaustytais krapais.
Kategorijos