Ešerys su grybais ir grietinėle keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ešerys su grybais ir grietinėle keptuvėje

Ešerys - delikatesinė jūros žuvis, tinkama ir kepti, ir gruzdinti. Prie jūros ešerių tinka bulvės, bet kokios rūšies grūdai, daržovės ir net grybai.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
79 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su grybais ir grietinėle keptuvėje Žingsnis 1
Perpjaukite grybus per pusę. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Ešerys su grybais ir grietinėle keptuvėje Žingsnis 2
Žuvyje padarykite įpjovimus, tada įtrinkite ją druska ir pipirais pagal skonį. Įkaitinkite keptuvę.

Žingsnis 3

Ešerys su grybais ir grietinėle keptuvėje Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite ešerius. Apkepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, išjunkite kaitlentę ir palikite ešerį keptuvėje, kad "baigtų kepti". Įkaitinkite antrą keptuvę.

Žingsnis 4

Ešerys su grybais ir grietinėle keptuvėje Žingsnis 4
Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Suberkite svogūnus ir šiek tiek pakepinkite. Tada sudėkite grybus, supilkite grietinėlę ir ant vidutinės ugnies troškinkite dešimt minučių.

Žingsnis 5

Ešerys su grybais ir grietinėle keptuvėje Žingsnis 5
Iškeptus ešerius ir grybus sudėkite į lėkštę, papuoškite smulkiai supjaustytais krapais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos