Ešerys su grybais orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ešerys su grybais orkaitėje

Šampinjonai yra populiariausi ir žinomiausi grybai pasaulyje. Jie taip pat laikomi vienais saugiausių grybų, kuriuos galima valgyti. Jie taip pat yra sveiki ir skanūs.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
76 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su grybais orkaitėje Žingsnis 1
Ešerio odoje padarykite kelis skersinius pjūvius. Įtrinkite žuvį druska ir pipirais pagal skonį. Įjunkite orkaitę ir įkaitinkite ją iki 200 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Ešerys su grybais orkaitėje Žingsnis 2
Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi. Išdėliokite ešerius ir grybus. Apšlakstykite žuvį citrinos sultimis ir palikite dešimt minučių. Pašaukite indą į orkaitę, kol ešeriai įgaus auksinę spalvą. Kepdami galite atidaryti orkaitės dureles, kad iš grybų išgaruotų drėgmės perteklius, tada grybai bus ne tik sultingi, bet ir traškūs.

Žingsnis 3

Ešerys su grybais orkaitėje Žingsnis 3
Po pusvalandžio ešeriai ir grybai bus paruošti.

Žingsnis 4

Ešerys su grybais orkaitėje Žingsnis 4
Patiekite karštą. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos