Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su kreminiu grybų padažu
Labai švelnus pietų variantas, pagrįstas ešerių kepimu! Tai vienas geriausių būdų paruošti šį patiekalą. Jį naudoja visos išmanančios šeimininkės ir virėjos. Orkaitėje ešerys išsaugo visas naudingąsias savybes, t. y. nepakeičiamųjų aminorūgščių ir mikroelementų, pavyzdžiui, fosforo ir kalio, atsargas. Iškepta žuvis papuošiama padažu, pagamintu vidutinio riebumo grietinėlės ir grybų pagrindu. Geriausia naudoti grybus. Patiekalo skoniui paįvairinti įmaišykite šiek tiek prieskonių ir prieskoninių žolelių!
Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką ant pjaustymo lentelės. Paimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite supjaustytą baslį ir pridėkite rozmarino šakelę. Ant viršaus pagal skonį pabarstykite šiek tiek žuvies prieskonių, druskos ir juodųjų pipirų.
Žingsnis 2
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Kepkite grybus, kol taps auksinės spalvos. Supilkite grietinėlę, susmulkintą česnaką. Druskos ir pipirų pagal skonį. Virkite grietinėlės ir grybų padažą retkarčiais pamaišydami ingredientus. Grietinėlė turėtų šiek tiek sutirštėti. Po to nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 3
Žuvį kepkite orkaitėje 25 minutes 180 C temperatūroje Iškepus, išimkite formą ir palikite atvėsti kambario temperatūroje.
Žingsnis 4
Iškeptus ešerius sudėkite į lėkštę. Užpilkite jį grietinėlės ir grybų padažu ir patiekite! Paruošta!
Kategorijos