Publikavimo data: 2025-08-19
Ešerys su medumi ir citrina
Orkaitėje keptas ešerys su medumi ir citrina - geras pasirinkimas šventinei jūrinio stiliaus vakarienei. Tokios jūros gėrybės prisotina organizmą vitaminų ir mineralų, gerina plaukų, nagų ir odos būklę. Reguliarus jūros ešerių vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina medžiagų apykaitą. Šią žuvį galite ruošti orkaitėje, prieš tai ją pamarinavę su medumi ir citrina. Toks patiekalas patiks visų svečių skoniui.
Žingsnis 1
Supjaustykite citriną apskritimais.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje marinuokite žuvį su citrina, medumi, sojų padažu ir sezamo sėklomis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Žuvį kartu su marinatu sudėkite į kepimo formą. Kepkite ešerius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Žingsnis 4
Patiekite virtus ešerius su medumi ir citrina. Patiekalą papuoškite bazilikais ir sezamo sėklomis.
Kategorijos