Ešerys su medumi ir citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Ešerys su medumi ir citrina

Orkaitėje keptas ešerys su medumi ir citrina - geras pasirinkimas šventinei jūrinio stiliaus vakarienei. Tokios jūros gėrybės prisotina organizmą vitaminų ir mineralų, gerina plaukų, nagų ir odos būklę. Reguliarus jūros ešerių vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina medžiagų apykaitą. Šią žuvį galite ruošti orkaitėje, prieš tai ją pamarinavę su medumi ir citrina. Toks patiekalas patiks visų svečių skoniui.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Ešerys su medumi ir citrina Žingsnis 1
Supjaustykite citriną apskritimais.

Žingsnis 2

Ešerys su medumi ir citrina Žingsnis 2
Giliame dubenyje marinuokite žuvį su citrina, medumi, sojų padažu ir sezamo sėklomis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 3

Ešerys su medumi ir citrina Žingsnis 3
Žuvį kartu su marinatu sudėkite į kepimo formą. Kepkite ešerius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Žingsnis 4

Ešerys su medumi ir citrina Žingsnis 4
Patiekite virtus ešerius su medumi ir citrina. Patiekalą papuoškite bazilikais ir sezamo sėklomis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos