Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su mėtų padažu
Jūros ešerys yra baltymų šaltinis, šios žuvies mėsa labai naudinga smegenims, nervų ir virškinimo sistemoms. Mūsų receptą lengva paruošti, žuvis yra sultinga, minkšta ir turi pikantišką poskonį. Neįprastumo šiam receptui suteikia mėtų padažas, jis naujai atskleidžia žuvies skonį. Dar niekada neragavote ešerių su šiuo padažu. Patiekalas gaunasi kaip restorane, tačiau jam paruošti nesugaišite daug laiko. Patiekalas padarys įspūdį net išrankiausiems gurmanams.
Žingsnis 1
Nuplaukite citriną ir supjaustykite ją žiedais.
Žingsnis 2
Ištepkite formą aliejumi ir išklokite pergamentiniu popieriumi. Iš abiejų pusių pasūdykite ir papipirinkite ešerius. Apšlakstykite citrina ir uždėkite ant žuvies griežinėlį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pašaukite ešerį į orkaitę. Kepkite žuvį 40 minučių.
Žingsnis 3
Mėtų ir petražolių lapelius sudėkite į trintuvą, sudėkite česnako skilteles ir viską susmulkinkite.
Žingsnis 4
Susmulkintas žoleles užpilkite nedideliu kiekiu sultinio. Gerai išmaišykite ir patiekite padažą su žuvimi.
Kategorijos