Ešerys su mėtų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Ešerys su mėtų padažu

Jūros ešerys yra baltymų šaltinis, šios žuvies mėsa labai naudinga smegenims, nervų ir virškinimo sistemoms. Mūsų receptą lengva paruošti, žuvis yra sultinga, minkšta ir turi pikantišką poskonį. Neįprastumo šiam receptui suteikia mėtų padažas, jis naujai atskleidžia žuvies skonį. Dar niekada neragavote ešerių su šiuo padažu. Patiekalas gaunasi kaip restorane, tačiau jam paruošti nesugaišite daug laiko. Patiekalas padarys įspūdį net išrankiausiems gurmanams.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
61 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.2/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su mėtų padažu Žingsnis 1
Nuplaukite citriną ir supjaustykite ją žiedais.

Žingsnis 2

Ešerys su mėtų padažu Žingsnis 2
Ištepkite formą aliejumi ir išklokite pergamentiniu popieriumi. Iš abiejų pusių pasūdykite ir papipirinkite ešerius. Apšlakstykite citrina ir uždėkite ant žuvies griežinėlį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pašaukite ešerį į orkaitę. Kepkite žuvį 40 minučių.

Žingsnis 3

Ešerys su mėtų padažu Žingsnis 3
Mėtų ir petražolių lapelius sudėkite į trintuvą, sudėkite česnako skilteles ir viską susmulkinkite.

Žingsnis 4

Ešerys su mėtų padažu Žingsnis 4
Susmulkintas žoleles užpilkite nedideliu kiekiu sultinio. Gerai išmaišykite ir patiekite padažą su žuvimi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos