Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su moliūgais ir rozmarinais orkaitėje
Labai dažnai iš žuvies gaminimo būdų žmonės renkasi jos kepimą. Ir ne veltui! Naudojant tokį kepimo būdą produktuose išlieka dauguma naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, žuvyje visada išlieka nepakeičiamųjų aminorūgščių atsargos, o daržovės nepraranda ląstelienos ir vitaminų! Šiame recepte jūros ešerys kepamas kartu su moliūgų kubeliais ir bulvėmis. Patiekalą papuoškite šviežio rozmarino šakele. Ji dar labiau išryškins žuvies skonį. Šis rudens patiekalas tikrai suteiks ryškių spalvų!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos supjaustykite bulves mažais kubeliais. Česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paimkite gilų dubenį ir sudėkite į jį kubeliais supjaustytas daržoves. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supjaustytus jūros ešerius sudėkite ant pjaustymo lentos. Žuvyje padarykite įpjovas ir į jas įdėkite česnako skilteles.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo indą, patepkite jį augaliniu aliejumi ir ant dugno sudėkite daržovių mišinį. Į lėkštės vidurį ant daržovių sudėkite jūros ešerį. Papuoškite patiekalą rozmarino šakele.
Žingsnis 5
Dėkite patiekalą į 180 C temperatūros orkaitę 35 minutėms. Po šio laiko išjunkite orkaitę ir atsargiai išimkite formą. Palikite ją 5 minutes kambario temperatūroje. Indas turėtų šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 6
Perkelkite ešerius su moliūgais ir bulvėmis iš kepimo formos į gražią lėkštę. Atlikta!
Kategorijos