Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su paprikomis orkaitėje
Sveiki pietūs su daržovėmis kaip garnyru! Šis patiekalas pagrįstas ešerių kepimu! Tai vienas geriausių būdų paruošti šį patiekalą. Orkaitėje ešerys išsaugo visas naudingas savybes, t. y. būtiniausių medžiagų atsargas. Iškepta žuvis papuošiama daržovių garnyru. Čia derinamos paprikos, morkos ir vyšniniai pomidorai. Jie turi visą kompleksą vitaminų. Geriausia rinktis tos pačios spalvos daržoves! Oranžinės daržovės patiekalą patiekti bus dar ryškiau ir spalvingiau!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite paprikas griežinėliais. Prieš tai pašalinkite sėklas ir nupjaukite viršūnėles. Morkas supjaustykite griežinėliais, o vyšninius pomidorus perpjaukite į dvi dalis. Susmulkinkite česnaką. Padarykite nedidelius įpjovimus jūros ešeriuose.
Žingsnis 2
Visus susmulkintus ingredientus sumaišykite giliame dubenyje, tada pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kario.
Žingsnis 3
Paimkite gilų kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite daržovių ir prieskonių mišinį. Ant viršaus sudėkite jūros ešerius.
Žingsnis 4
Kepkite patiekalą 25 minutes 180C temperatūros orkaitėje. Tada išimkite iš formos ir atvėsinkite.
Žingsnis 5
Sudėkite jūros ešerį ir keptas daržoves į lėkštę ir patiekite! Paruošta!
Kategorijos