Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu
Originalus europietiško stiliaus jūros ešerių patiekalas! Pagrindinis šio recepto elementas, kaip ir daugelio kitų, yra žuvies kepimas orkaitėje. Dėl didelio baltymų kiekio žuvyje, antioksidantų iš daržovių šis patiekalas yra labai sveikas. Tačiau žuvį papildys rafinuotas ir pikantiškas padažas, kurio pagrindą sudaro raudonasis vynas ir paprikos! Papildomi padažo ingredientai bus vyšniniai pomidorai, česnakai ir paprikų mišinys. Pastarieji du patiekalą pagardins, o raudonasis vynas jūros ešerį padarys dar aromatingesnį ir švelnesnį!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite paprikas griežinėliais. Prieš tai pašalinkite sėklas ir nupjaukite viršūnėles. Susmulkinkite česnaką ir supjaustykite vyšninius pomidorus ketvirčiais.
Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentos padarykite kelis įpjovimus žuvyje. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite žuvį.
Žingsnis 4
Kepkite žuvį 25 minutes 200 C temperatūros orkaitėje.
Žingsnis 5
Paimkite didelę keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Kepkite paprikas, česnakus ir vyšninius pomidorus, kol suminkštės.
Žingsnis 6
Daržoves užpilkite raudonuoju vynu, užvirinkite ir virkite, kol sutirštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Sudedamąsias dalis susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Paimkite lėkštę ir į jos vidurį įdėkite iškeptą ešerį. Žuvį užpilkite daržovių ir raudonojo vyno padažu. Paruošta!
Kategorijos