Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu

Originalus europietiško stiliaus jūros ešerių patiekalas! Pagrindinis šio recepto elementas, kaip ir daugelio kitų, yra žuvies kepimas orkaitėje. Dėl didelio baltymų kiekio žuvyje, antioksidantų iš daržovių šis patiekalas yra labai sveikas. Tačiau žuvį papildys rafinuotas ir pikantiškas padažas, kurio pagrindą sudaro raudonasis vynas ir paprikos! Papildomi padažo ingredientai bus vyšniniai pomidorai, česnakai ir paprikų mišinys. Pastarieji du patiekalą pagardins, o raudonasis vynas jūros ešerį padarys dar aromatingesnį ir švelnesnį!
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
98 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentelės supjaustykite paprikas griežinėliais. Prieš tai pašalinkite sėklas ir nupjaukite viršūnėles. Susmulkinkite česnaką ir supjaustykite vyšninius pomidorus ketvirčiais.

Žingsnis 2

Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentos padarykite kelis įpjovimus žuvyje. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 3

Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu Žingsnis 3
Paimkite kepimo indą ir patepkite jį augaliniu aliejumi. Ant formos dugno sudėkite žuvį.

Žingsnis 4

Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu Žingsnis 4
Kepkite žuvį 25 minutes 200 C temperatūros orkaitėje.

Žingsnis 5

Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu Žingsnis 5
Paimkite didelę keptuvę ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Kepkite paprikas, česnakus ir vyšninius pomidorus, kol suminkštės.

Žingsnis 6

Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu Žingsnis 6
Daržoves užpilkite raudonuoju vynu, užvirinkite ir virkite, kol sutirštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

Žingsnis 7

Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu Žingsnis 7
Sudedamąsias dalis susmulkinkite blenderiu iki vientisos masės.

Žingsnis 8

Ešerys su pipirų ir raudonojo vyno padažu Žingsnis 8
Paimkite lėkštę ir į jos vidurį įdėkite iškeptą ešerį. Žuvį užpilkite daržovių ir raudonojo vyno padažu. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos