Publikavimo data: 2024-09-14
Ešerys su pupelėmis ir briuseliniais kopūstais orkaitėje
Kad mityba būtų subalansuota, žuvies turėtumėte valgyti bent kartą per savaitę. Puikus pasirinkimas - neriebi žuvis, pavyzdžiui, jūros ešerys. Jos švelni balta mėsa yra malonaus skonio ir aromato. Be to, ji turi nedaug kaulų. Pateikiame kepto jūros ešerio su briuseliniais kopūstais ir šparaginėmis pupelėmis receptą. Briuselio kopūstai - sveikas ir skanus garnyras! Juose yra vitaminų B, C, PP ir K, taip pat svarbiausių mikroelementų.
Žingsnis 1
Padarykite negilius pjūvius abiejose ešerio pusėse. Įtrinkite ją druska ir juodaisiais pipirais. Česnako skilteles supjaustykite plonais griežinėliais ir įkiškite juos į žuvies įpjovas.
Žingsnis 2
Briuselio kopūstus ir šparagines pupeles sudėkite į gilų dubenį. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir apšlakstykite šaukštu alyvuogių aliejaus. Viską sumaišykite.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite likusiu alyvuogių aliejumi. Žuvį sudėkite į vidurį, aplink išdėliokite kopūstus ir pupeles. Ant ešerių uždėkite rozmarino šakelę.
Žingsnis 4
Pašaukite žuvį ir daržoves kepti į orkaitę maždaug 30 minučių.
Žingsnis 5
Paruošti ešeriai su pupelėmis ir briuseliniais kopūstais. Gero apetito!
Kategorijos