Publikavimo data: 2024-06-22
Ešerys su pupelėmis ir daržovėmis
Kepti ešeriai su druska ir rozmarinais būna skanūs ir sultingi. Žuvį papildo didelė porcija daržovių su aromatinėmis žolelėmis ir alyvuogių aliejumi. Toks patiekalas puikiai tinka darbo dienos ar šventinei vakarienei. Ešerys su daržovėmis yra nuostabus subalansuotas derinys, kuris ypač patiks tiems, kurie saugo savo figūrą. Jūros ešeriuose gausu vitaminų B12 ir D, fosforo, kalio ir jodo, taip pat omega-3 riebalų rūgščių. Daržovės - tai vitaminų ir skaidulų lobynas.
Žingsnis 1
Papriką supjaustykite griežinėliais, o morką - plonais ketvirčiais. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį sudėkite paprikas, vyšninius pomidorus, morkas ir šparagines pupeles. Įberkite po porą žiupsnelių druskos ir juodųjų pipirų, Provanso žolelių ir šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską išmaišykite.
Žingsnis 3
Padarykite negilius įpjovimus ešerių šonuose. Žuvies išorę ir vidų įtrinkite druska. Į kiekvieną pjūvį įdėkite po kelis rozmarino spyglius.
Žingsnis 4
Kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi. Į vidurį sudėkite ešerį, o aplink jį - daržoves.
Žingsnis 5
Pasiųskite patiekalą kepti į 200 °C temperatūros orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 6
Paruošti ešeriai su pupelėmis ir daržovėmis. Gero apetito!
Kategorijos