Publikavimo data: 2024-09-14
Ešerys su pupelėmis, pomidorų pasta ir bazilikais
Ešerys yra viena populiariausių žuvų rūšių. Dažnai pirmenybė teikiama jūriniams ešeriams, nes jų mėsa yra švelnesnė, skanesnė, neutralaus ir malonaus skonio. Ešerio žuvyje yra nedaug kaulų, todėl ją drąsiai galite duoti vaikams. Puikus garnyras prie žuvies bus šparaginės pupelės. Šiame recepte pupelės kepamos su pomidorų pasta, svogūnais, bazilikais ir sūriu, todėl išeina nepaprastai skanios. Toks patiekalas puikiai tiks vakarienei.
Žingsnis 1
Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais ketvirčiais. Smulkiai supjaustykite baziliko lapelius.
Žingsnis 2
Nedideliame giliame dubenyje sumaišykite šparagines pupeles, raudonąjį svogūną, pomidorų pastą ir bazilikus. Įberkite Provanso žolelių, žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų. Viską sumaišykite.
Žingsnis 3
Abiejose ešerio pusėse padarykite kelis negilius įpjovimus. Įtrinkite ešerius druska ir juodaisiais pipirais.
Žingsnis 4
Nedidelį kepimo indą patepkite alyvuogių aliejumi. Sudėkite į jį daržoves su pomidorų pasta ir bazilikais ir paskleiskite. Sutarkuokite sūrį ir apibarstykite daržoves. Ant viršaus sudėkite ešerius.
Žingsnis 5
Kepkite patiekalą 25-30 minučių 200 °C temperatūroje, kol visi ingredientai iškeps.
Žingsnis 6
Ešerys su pupelėmis, pomidorų pasta ir bazilikais paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos