Publikavimo data: 2024-09-14
Ešerys su raudonuoju svogūnu ir rozmarinu
Ešeriai su raudonaisiais svogūnais ir rozmarinais gaunasi labai sultingi, pikantiški ir skanūs. Kartu su saldžiais raudonaisiais svogūnais ir kvapniaisiais rozmarinais žuvis įgauna nepakartojamą skonį. Be to, ešerys beveik neturi kaulų, todėl jį labai mėgsta vaikai. Žuvis paruošiama paprastai ir greitai, o daržovės puikiai papildo patiekalą. Ešerys turi mažai kalorijų ir daug baltymų. Iškeptas jis išsaugo visas naudingąsias savybes.
Žingsnis 1
Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Padarykite nedidelius įpjovimus ešerių filė ir į juos įdėkite rozmarino šakelių. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių ir pabarstykite žuvies prieskoniais.
Žingsnis 3
Pomidorą supjaustykite žiedais. Į tinkamo dydžio kepimo indą įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus. Ant pomidorų sudėkite raudonąjį svogūną ir ešerių filė. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais pagal skonį.
Žingsnis 4
Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Žingsnis 5
Paruoštą ešerį su daržovėmis sudėkite į lėkštę. Mėgaukitės.
Kategorijos