Publikavimo data: 2024-06-23
Ešerys su saldžiarūgščiu padažu ir ananasais
Yra daug žuvies gaminimo receptų. Originalų ir nestandartinį patiekalą galima pasigaminti namuose nusipirkus reikiamų produktų! Pagal šį receptą jūros ešerio filė kepama tešloje, o tada - daržovėse ir pomidorų pastoje. Sumaišius likusius ingredientus, gaunamas naminis saldžiarūgštis padažas! O prieš kepdami žuvį, turėtumėte ją gerai pamarinuoti! Tam reikia sojų padažo ir ryžių acto! Sultingi ananasų gabaliukai ir šviežios daržovės papildys patiekalą ir paįvairins jo skonį!
Žingsnis 1
Ant švarios pjaustymo lentos supjaustykite konservuotų ananasų žiedus mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite svogūną, vyšninius pomidorus ir aštriąją papriką.
Žingsnis 2
Atskirkite ešerių filė nuo kaulo ir sudėkite žuvies gabalėlius į gilų dubenį. Žuvį užpilkite 1 valgomuoju šaukštu sojų padažo ir įpilkite 1 valgomąjį šaukštą ryžių acto. Marinuokite ešerius ir palikite juos mišinyje 30 minučių.
Žingsnis 3
Po marinavimo ešerių filė gabalėlius iš visų pusių apvoliokite miltuose.
Žingsnis 4
Paimkite gilią keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir apkepkite ešerių gabalėlius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Tada ištraukite ešerius iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio. Jis sugers aliejaus perteklių.
Žingsnis 5
Į tą pačią keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite supjaustytas daržoves bei ananasų gabalėlius.
Žingsnis 6
Kai daržovės šiek tiek paruduos, į keptuvę įpilkite 1,5 šaukšto sojų padažo ir 1 šaukštą ryžių acto. Tada įpilkite pomidorų pastos, druskos pagal skonį ir žiupsnelį cukraus. Retkarčiais pamaišydami patiekalą virkite 5 minutes.
Žingsnis 7
Sudedamąsias dalis gerai išmaišykite, į keptuvę sudėkite keptus ešerių gabalėlius ir patiekalą kepkite dar 10 minučių. Pagardinkite pagal skonį. Paruošta!
Kategorijos