Publikavimo data: 2024-09-14
Ešerys su soromis ir daržovėmis keptuvėje
Ešerys yra labai sveika ir nebrangi žuvis, kuri patiks visiems. Ešerių mėsa švelni, o jos sudėtyje gausu vitamino B12. Pagal mūsų receptą ešerys patiekiamas su kvepiančiomis soromis. Šie grūdai gerai virškinami ir padeda pašalinti grūdus bei toksinus. Kartu su aštraus skonio pomidorais ir daržovėmis gaunamas nuostabus patiekalas, labai sotus ir gražus. Išbandykite ir šis receptas taps jūsų mėgstamiausiu.
Žingsnis 1
Perpjaukite paprikas per pusę ir išimkite sėklas. Tada supjaustykite griežinėliais. Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Pastatykite keptuvę ant ugnies ir įkaitinkite ją, įpilkite aliejaus. Kai įkais, sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite, kol jos taps auksinės spalvos. Supilkite nedidelį kiekį vandens ir sudėkite pomidorų pastą.
Žingsnis 3
Gerai išmaišykite pomidorų pastą ir, kai vanduo užvirs, suberkite nuplautas soras. Virkite, kol suminkštės, nuolat maišydami.
Žingsnis 4
Paimkite kitą keptuvę ir pastatykite ją ant ugnies, patepdami aliejumi. Iš abiejų pusių žuvį pasūdykite ir papipirinkite. Kruopščiai ją įtrinkite. Kai keptuvė įkaista, perkelkite į ją žuvį ir kepkite iš abiejų pusių po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Sumažinkite ugnį ir kepkite, kol žuvis iškeps.
Žingsnis 5
Iškepusią žuvį išimkite iš keptuvės ir 1-2 minutes palaikykite ant popierinio rankšluosčio. Tada perkelkite į lėkštę. Mėgaukitės.
Kategorijos